Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

DIALOG NEORTODOX între Victor Ponta şi un preot

Postul B1 a difuzat vineri o discuţie neortodoxă în care premierul Victor Ponta şi preotul Florin Chirilă, şeful Corpului de Inspecţie şi Control din cadrul Centrului Eparhial Iaşi, în care acesta din urmă îi spune lui Ponta: “Muncim ca domnul primar să iasă cu majoritate”.

Discuţia a avut loc în curtea Catedralei Mitropolitane, după ce Ponta i-a adresat preotului ieşean întrebarea: “Ce mai faceţi? ”

“Ce să facem. Muncim ca domnul primar (Gheorghe Nichita – n.r.) să iasă cu majoritate”, a spus preotul Florin Chirilă, moment în care Victor Ponta şi Gheorghe Nichita, aflat lângă premier, au râs.

Reprezentanţii Mitropoliei şi Moldovei şi Bucovinei au refuzat să explice gestul lui Florin Chirilă.

Reacţii politice

Deputatul PDL Nicuşor Păduraru a adresat, vineri, o scrisoare deschisă mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, în care îi cere “să corecteze eroarea” unui preot ieşean, care i-a spus premierului, cu o zi în urmă, că munceşte ca primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, să iasă cu majoritate.

Nicuşor Păduraru, totodată candidat PDL la primăria Iaşiului, susţine într-o scrisoare deschisă adresată mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, că nu este normal ca reprezentanţi ai bisericii să se implice în campania electorală.

“Am avut neplăcerea să ascult o declaraţie a unui prelat ieşean adresată premierului Victor Ponta: «Muncim ca domnul primar să iasă cu majoritate». Exprimarea acelui prelat denotă o implicare activă din punct de vedere politic în campania electorală, aruncând prin cuvintele folosite o umbră asupra mai multor preoţi, implicaţi într-un mod organizat”, se arată în scrisoarea trimisă de deputatul PDL mitropolitului Moldovei şi Bucovinei.

Nicuşor Păduraru îi solicită mitropolitului să intervină în cazul unor “astfel de derapaje”.

“Vă rog să readuceţi lumina şi echilibrul corectând această eroare, făcută probabil doar ca urmare a unor patimi lumeşti individuale”, se arată în finalul scrisorii deschise adresată de deputatul PDL mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan.

Lasati un raspuns