Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Centrul de Presă BASILICA în sărbătoare, la Patriarhie

La Sărbătoarea Sfintei Treimi Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române îşi serbează hramul. Cu acest prilej, la Catedrala Patriarhală, Preasfinţitul Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi din cadrul Centrului de Presă BASILICA, a săvârşit Sfânta Liturghie şi o slujbă de Te Deum. La Sfânta Slujbă au fost prezenţi angajaţii Centrului de Presă, dar şi numeroşi credincioşi.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a explicat pericopa evanghelică a sărbătorii care ne descoperă adevărul Preasfintei Treimi, o Dumnezeire într-o Fiinţă, dar în trei Ipostasuri. Preasfinţia Sa a evidenţiat faptul că dogma despre Sfânta Treime este fundamentul învăţăturii noastre creştine

Te Deum pentru angajaţii Centrului de Presă Basilica

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Varlaam a săvârşit slujba de Te Deum înconjurat de preoţii şi diaconii care coordonează sau lucrează în diferitele componente ale Centrului de Presă.

După Te Deum, Preasfinţitul Varlaam a citit mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la sărbătoarea Preasfintei Treimi, ocrotitoarea Centrului de Presă Basilica al Patriarhiei Române, mesaj intitulat Slujitori mediatici ai Cuvântului Vieţii.

Sărbătorirea hramului a fost prilej de bucurie şi comuniune pentru toţi cei care lucrează la Televiziunea Trinitas, Radio Trinitas, Agenţia de presă Basilica, publicaţiile ‘Lumina’, în cadrul Biroului de presă al Patriarhiei Române, precum şi pentru numeroşii credincioşi care au venit la Catedrala patriarhală.

Binecuvântare Patriarhală

Angajaţii şi colaboratorii Centrului de Presă Basilica au fost binecuvânţati şi de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Preafericirea Sa i-a felicitat, în sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, pe ostenitori, pentru toată activitatea pe care o depun în cadrul celor cinci componente ale centrului.

Centrul de Presă BASILICA a fost înfiinţat la iniţiativa şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la 27 octombrie 2007. Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române are sediul în Bucureşti şi cuprinde cinci componente: Radio TRINITAS, Televiziunea TRINITAS TV, cotidianul Ziarul Lumina, săptămânalul Lumina de Duminică, revista lunară Vestitorul Ortodoxiei, Agenţia de ştiri BASILICA şi Biroul de Presă.

Obiectivele Centrului de presă BASILICA sunt următoarele:
a) Cultivarea unei relaţii active şi a unei colaborări fructuoase între cler şi credincioşi, între Biserică şi societate.
b) Prezentarea în societate a instituţiilor, activităţilor şi atitudinilor Bisericii Ortodoxe Române, cu deschidere spre dialog şi cooperare.
c) Cultivarea valorilor moralei creştine şi promovarea activităţilor cultural-educative în societate, sprijinirea dezvoltării comunităţilor locale.
d) Mediatizarea unor campanii social-filantropice şi cultural-misionare.
e) Promovarea obiectivităţii şi respectarea principiilor deontologiei jurnalistice în relatarea evenimentelor, în prezentarea persoanelor şi a instituţiilor.
f) Stabilirea de parteneriate cu instituţii de presă, de cultură şi de educaţie din ţară şi din străinătate.
g) Încurajarea dialogului credinţei creştine cu filosofia, ştiinţa, arta şi alte domenii de manifestare ale spiritului uman creator de valori perene.

Lasati un raspuns