Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cardinalul Bertone denunta atacurile la adresa Suveranului Pontif

Numarul doi in ierarhia Vaticanului, a denuntat luni seara atacurile “feroce, caustice si organizate” impotriva Papei Benedict al XVI-lea in cazul scurgerii de documente confidentiale.

“Atacuri instrumentalizate au existat intotdeauna, in toate timpurile (…), de aceasta data, totusi, pare ca atacurile sunt mai tintite, adeseori feroce, caustice si organizate”, a declarat el intr-un interviu acordat postului public de televiziune Rai1.

Benedict al XVI-lea “nu se lasa cu siguranta inspaimantat de atacuri, indiferent de tipul lor“, a adaugat el.

“Ceea ce este cel mai trist in acest caz si in aceste evenimente, este incalcarea la viata privata a Sfantului Parinte si a colaboratorilor sai apropiati”, a remarcat cardinalul, care s-a exprimat pentru prima data public pe aceasta tema care afecteaza Vaticanul de mai multe luni.

Potrivit presei italiene, miza publicarii acestor documente, dintre care multe exprima doleantele impotriva cardinalului Bertone, ar fi aceea de a determina plecarea acestui apropiat al Papei din cauza unei gestionari considerate prea autoritare, centralizate si insuficient de diplomatice, scrie MEDIAFAX.

Cardinalul Bertone are multi inamici, in special pentru ca vine din domeniul pastoral si nu din cel diplomatic al secretariatului de stat.

Investigatiile, desfasurate in cel mai mare secret, sunt conduse pe doua niveluri: de justitia Vaticanului si de o comisie formata din trei cardinali care continua sa audieze numeroase persoane.

Lasati un raspuns