Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Atitudinea rușilor față de imigranți depinde de religie

Foto: ehow.comAtitudinile rușilor privind imigranții depinde de religia pe care o adoptă, arată un sondaj global efectuat de Gallup.

Atitudinea față de imigranți depinde de religia respondentului, sugerează indexul sondajului anual realizat, la nivel global, de Gallup International/WIN.

Cei mai puțin deschiși față de imigranți sunt credincioșii ortodocși (cu un index de -25%). Cei mai toleranți sunt budiștii (28%) și persoanele care nu și-au asumat nicio afiliere religioasă (16%).  Mai aproape de o atitudine neutră (index 0) sunt protestanții (3%), musulmanii (-2%) și catolicii (-4%), a informat Romir Research Holding, care s-a ocupat de aplicarea chestionarelor în Rusia și alte țări din fostul bloc sovietic.

 

Rusia se află pe locul 44 din 59 în ceea ce privește sprijinul acordat imigranților. Indexul global privind sprijinirea imigranților este de -4%. Rusia e cotată cu -31%, în contextul în care o jumătate dintre ruși s-au declarat împotriva migrației, informează Interfax. Circa 19% dintre respondenți au dat răspunsuri pozitive și 12% nu au putut răspunde la întrebarea privitoare la sprijinul pe care sunt dispuși să îl arate imigranților.

Lasati un raspuns