Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Europa rămâne cel mai bun loc de trai pentru homosexuali

homosexuali_400Deşi în interiorul Europei există diferenţe destul de mari de la est spre vest în ceea ce priveşte toleranţa relaţiilor homosexuale, per total, Europa rămâne continentul cel mai prietenos homosexualilor şi primul în lupta pentru drepturile lor. Din cele 10 ţări din lume unde este legalizată căsătoria homosexualilor, 7 sunt în Europa.
Exceptând partea din Cipru care este condusă de Turcia, în nicio altă parte a Europei homosexualitatea nu este ilegală, ceea ce face să fie „o regiune care iese în evidenţă” pentru homosexuali, conform organizaţiei pentru drepturile homosexualilor LGBT.
Franţa a fost prima ţară care să dezincrimineze actele homosexuale imediat după Revoluţie, în 1791, iar Armenia a fost ultima ţară care a luat această decizie, în 2003. Alte ţări, în afara Europei, se deschid spre toleranţa homosexualilor, în special în America Latină.
Prin comparaţie, aproximativ 40% dintre ţări, la nivel global, majoritatea în Africa şi Orientul Mijlociu, încă penalizează homosexualitatea. În Sudan, Iran, Arabia Saudită, Yemen, Mauritania şi părţi din Nigeria şi Somalia, homosexualii sunt executaţi.
În Europa, Rusia ţine frontul împotriva homosexualităţii, cu o nouă lege care interzice propaganda homosexuală, deşi mulţi au văzut decizia ca o încălcare a libertăţii de exprimare. Parlamentul European a emis săptămâna trecută o rezoluţie în care atrage atenţia Rusiei, Ucrainei, Moldovei, Lituaniei şi Ungariei, ţări unde s-au propus legi asemenea celei din Rusia, să nu mai condamne homosexualitatea, conform EuObserver.

Lasati un raspuns