Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

La vârsta de 12 ani a ajuns antreprenor şi filantrop

sam_kleinSam Klein este fascinat de gunoi încă de când avea 5 ani şi s-a împrietenit cu colectorii de gunoi care treceau pe lângă casa lui din St. Louis. Acum are 12 ani şi a înfiinţat o afacere de reciclare a cartuşelor de cerneală, iar profitul întotdeauna îl donează comunităţii.

Sam era atât de fascinat de gunoi, încât îi plăcea să meargă prin cartier cu maşina de gunoi şi să ajute colectorii să strângă tot gunoiul şi chiar şi-a petrecut una dintre zilele sale de naştere la o instalaţie de distrugere a deşeurilor.
La vârsta de 12 ani, Sam a decis să îşi lanseze propria afacere de reciclat, strângând cartuşe de cerneală goale de la întreprinderile locale, pe care le pune în cutii şi le trimite înapoi la firmele producătoare.
Toată activitatea îi ia aproximativ 10 ore pe săptămână, iar pentru fiecare cutie pe care o trimite la reciclat primeşte 200 de dolari, bani pe care îi donează apoi organizaţiilor caritabile din zonă.
„Îl doare să vadă când ceva sau cineva este dat la o parte şi aruncat”, a declarat mama sa, Heidi Klein, pentru MSNBC.
Până acum Sam a donat în jur de 1.000 de dolari oraganizaţiilor locale, cum ar fi Casa Ronald McDonald, iar acesta este doar începutul. „Simt că fac o diferenţă mică, dar sper că voi face o diferenţă din ce în ce mai mare”, spune Sam, conform Huffington Post.

Lasati un raspuns