Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Verdict în cazul teroriştilor ofensaţi de caricaturile profetului Mohamed

teroristii_care_planuiau_un_atac_la_redactia_care_a_publicat_caricaturile_lui_mahomed_au_fost_acuzati (Foto: evz.ro)Un tribunal danez a condamnat, luni, la câte 12 ani de închisoare, pentru acte de terorism, pe cei patru bărbaţi care au complotat asasinarea personalului unui ziar danez, după ce ziarul publicase caricaturile controversate ale profetului Mahomed, în 2005.

La două luni după publicarea desenelor, cei patru bărbaţi – trei suedezi şi un tunisian – au părăsit Suedia şi au plecat spre Danemarca, unde pregăteau un atac armat asupra angajaţilor cotidianului Jyllands-Posten, care publicase o serie de 12 imagini în care profetul Mahomed era reprezentat în ipostaze ofensatoare.

 

Bărbaţii au fost arestaţi în decembrie 2010, cu câteva ore înainte ca atacul lor să fie dus la capăt. Se pare că toţi patru erau urmăriţi de autorităţile suedeze şi daneze, din cauza unor acuzaţii anterioare de terorism, iar o discuţie ce conţinea afirmaţia „când te întâlneşti cu infidelii, să le tai beregata”, au pus autorităţile în gardă.

 

Cotidianul a făcut, deja, obiectul unei serii de tentative de atacuri şi rămâne, în continuare, o ţintă pentru extremiştii musulmani.

 

Dacă lumea musulmană „a luat foc” atunci când ziarul danez a publicat caricaturile care îl înfăţişau pe profetul Mahomed, majoritatea creştină tace în faţa valului de calomnii la adresa valorilor şi simbolurilor creştinismului.

 

Un exemplu recent este compania Marvel, care a anunţat recent că va lansa în luna iunie o serie de benzi desenate în care două dintre personajele masculine se vor căsători. Cei doi supereroi din X-Men (Paul Beaubier, supranumit Northstar, şi Kye Jinadu) se vor căsători în următorul număr al revistei, „Astonishing X-Men #51”, ce va fi pus în vânzare pe 20 iunie.

Lasati un raspuns