Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

E oficial! Mayaşii «au amânat» sfârşitul lumii până dincolo de anul 4000

Calendare care merg până dincolo de anul 4000 sunt reprezentate pe stele din piatră din imperiul descoperite în Mexic şi Guatemala, contrazicând astfel predicţiile despre venirea apocalipsei în 2012, atribuite acestei civilizaţii, afirmă un expert mexican.

“Lumea de astăzi are o viziune apocaliptică moştenită de la religia iudeo-creştină. Mayaşii nu o aveau, pentru ei nu exista sfârşitul lumii, ei aveau un sistem de numărare infinit al anilor. Putem să dormim liniştiţi, ei evocă date aflata la mai multe mii de ani în faţa noastră”, a explicat într-o conferinţă de presă Erik Velasquez, istoric şi expert în descifrarea textelor maya.

Mayaşii au creat calendare uriaşe pentru a marca datele importante din trecutul şi viitorul lor, iar acestea erau gravate în piatră, scrie Mediafax.

Până în prezent, reamintesc istoricii, o singură piatră gravată descoperită la Tortuguero, în statul mexican Tabasco, indică faptul că în anul 2012 se va încheia era actuală a calendarului maya, întocmit cu 3.144 de ani înainte de calendarul roman.

Pentru mai mulţi istorici mexicani, această dată reprezintă doar sfârşitul unui ciclu şi începutul unei a 14-a perioade a calendarului.

“Acel text semnifică doar încheierea celui de-al 13-lea «baak t’uunes» (ciclu), dar acest lucru nu înseamnă deloc sfârşitul sistemului de numărare din calendarul maya, care este infinit, chiar dacă este divizat în segmente. Un nou ciclu va începe, asta e tot”
, a declarat acelaşi istoric, reluând tezele mai multor colegi ai săi.

Lasati un raspuns