Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Nu vreau ca voi să fiți pe plac oamenilor, ci lui Dumnezeu

Duminică, 10 iunie 2012

Începutul Scrisorii către romani a sfântului Ignațiu de Antiohia, episcop martir

(Introd., cap. 1, 1 – 2, 2: Funk 1, 213-215)

Ignațiu, numit și Teoforul, Bisericii ce a obținut milostivire de la mărinimia Tatălui celui preaînalt și a lui Isus Cristos, unicul său Fiul, Bisericii iubite și luminate de voința celui care le voiește pe toate câte sunt, potrivit credinței și iubirii lui Isus Cristos, Dumnezeul nostru, Bisericii care stă în frunte în regiunea romanilor, vrednică de Dumnezeu, vrednică de cinste,  vrednică de laudă, vrednică de a fi proclamată fericită, vrednică de a dobândi ce dorește, vrednică de curăție, Bisericii care stă în fruntea întregii adunări a iubirii, care ține legea lui Cristos, care poartă numele Tatălui, pe care o și salut în numele lui Isus Cristos, Fiul Tatălui; și celor uniți, după trup și duh, cu toată porunca lui, celor plini, fără deosebire, de harul lui Dumnezeu și celor curățați de orice culoare străină, multă bucurie fără prihană în Isus Cristos, Dumnezeul nostru.

Prin rugăciunile mele către Dumnezeu, am să reușesc să văd fețele voastre vrednice de Dumnezeu și să primesc ceea ce am cerut cu insistență. Căci, fiind înlănțuit în Cristos Isus, nădăjduiesc să vă îmbrățișez și, dacă va fi voia lui Dumnezeu, să fiu învrednicit să merg până la capăt. Începutul este bine rânduit, dacă dobândesc harul de a primi neîmpiedicat moștenirea mea. Mă tem însă ca iubirea voastră să nu-mi facă nedreptate. Căci vouă vă este ușor să faceți ce voiți, dar mie îmi este greu să-l dobândesc pe Dumnezeu, dacă voi nu mă veți cruța.

Nu vreau ca voi să fiți pe plac oamenilor, ci lui Dumnezeu, precum îi și sunteți pe plac. Nici eu nu voi avea vreodată un prilej ca acesta să-l dobândesc pe Dumnezeu, și nici voi, dacă veți tăcea, nu veți putea să vă înscrieți numele la o faptă mai bună. Dacă veți tăcea cu privire la mine, eu voi fi al lui Dumnezeu, dar dacă îmi veți iubi trupul, va trebui să alerg din nou. Nu-mi dați mai mult decât aceea de a fi jertfit lui Dumnezeu; altarul este deja pregătit; voi, ajungând prin iubire cor, să cântați Tatălui în Cristos Isus, pentru că Dumnezeu l-a învrednicit pe episcopul Siriei să fie găsit vrednic de a veni din Răsărit în Apus. Căci bun lucru este a apune din lume spre Dumnezeu, pentru a răsări în Dumnezeu.

Lasati un raspuns