Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Vatileaks: Papa cere „credincioșie” urmașilor săi

Foto: ctv.caPapa Benedict al XVI-lea a făcut un apel la „credincioșie” din partea urmașilor săi, după ce un scandal prin privind scurgeri de informații a dus la arestarea majordomului său.

„Vă încurajez să cultivați acea legătură personală cu Vicarul lui Christos, ca parte a spiritualității voastre,” a declarat papa într-un discurs susținut la școala diplomatică a Sfântului Scaun, Academia Ecleziastică Pontificală. Pentru cei care lucrează la Vatican, a mai subliniat Suveranul Pontif, „este de o importanță și mai mare, întrucât ei își investesc mare parte din energia, timpul și slujirea lor în serviciul Succesorului lui Petru”.
„Credincioșia lui Dumnezeu este cheia și sursa propriei voastre credincioșii. Aș vrea să vă amintesc astăzi tocmai de această virtute, care exprimă bine legătura unică între papă și colaboratorii săi direcți,” a mai spus Papa, informează AFP.

 

Deși majordomul suspectat pentru scurgerile de informații a fost arestat, noi documente continuă să iasă la suprafață, pe măsură ce informatori de la Vatican jură să continue acțiunile lor, până ce doi dintre ajutoarele apropiate ale papei vor fi înlăturate din funcție, relatează Washington Post.

 

O scrisoare anonimă expediată pe adresa unei publicații italiene, La Repubblica, susține că cei care se autointitulează „cârtițele” de la Vatican mai dețin încă sute de documente secrete și că Paolo Gabriele nu este altceva decât un „țap ispășitor”.

Lasati un raspuns