Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Militanți pro-eutanasie vor legi mai blânde în Europa

Foto: runninginheels.co.ukMilitanți pro-eutanasie se vor reuni săptămâna aceasta în Elveția pentru a discuta oportunitățile care se întrevăd odată cu o posibilă creștere a permisivității legilor europene față de suicidul asistat.

Circa 100 de militanți pro-eutanasie, reprezentanți ai 55 de grupuri activiste din întreaga lume vor lua parte la evenimentul de o săptămână care se va desfășura la Zurich. Printre vorbitori se numără și activista Debbie Purrdy, avocatul american George Felos și autorul american Terry Pratchett.

Potrivit grupului militant elvețian EXIT, activiștii pro-eutanasie urmează să discute propunerea proaspătului președinte francez de a permite suicidul asistat pentru pacienții care suferă de o boală terminală. Grupul a precizat că întâlnirea va avea în vedere și propunerea unei comisii britanice pentru legalizarea eutanasiei în Marea Britanie și Țara Galilor.

Elveția, Olanda, Blegia și Luxemburg deja au legi care permit diverse forme ale suicidului asistat (eutanasia), a relatat Associated Press.

Lasati un raspuns