Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, a avut o întrevedere cu Mitropolitul Basarabiei, Î.P.S. Petru

Secretarul de stat, Natalia Elena Intotero, a primit miercuri, 13.06.2012, la sediul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, vizita Î.P.S. Petru, Arhiepiscop al Chişinăului , Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, care a fost însoţit de Preotul Budescu Iulian, Vicar al Episcopiei Basarabiei de Sud, transmite Romanian Global News.

Î.P.S. Petru a prezentat atât problemele Mitropoliei Basarabiei, cât şi eforturile pe care le depune Biserica pentru susţinerea românilor, pentru promovarea limbii şi culturii române, precum şi pentru respectarea drepturilor acestora.
Î.P.S. Petru a reafirmat dorinţa Bisericii de a dezvolta proiecte concrete de cooperare cu statul român şi de a veni în sprijinul românilor din Republica Moldova.
Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni a subliniat cu această ocazie rolul şi importanţa Bisericii în cadrul comunităţilor de români din afara frontierelor  şi în mod deosebit din Basarabia. De asemenea, a exprimat dorinţa de colaborare şi deschiderea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni cu privire la proiectele şi iniţiativele Mitropoliei Basarabiei, derulate în beneficiul românilor de dincolo de Prut.

Lasati un raspuns