Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Confidentul Papei, înjunghiat de o româncă. Atacuri care au şocat lumea

Tragedia de la Focşani nu este primul caz de agresiune la adresa preoţilor. Acum şapte ani, în luna august, românca Luminiţa Solcan a şocat întreaga lume când l-a ucis pe fratele Roger, fondatorul comunităţii ecumenice din Taizé din Franţa.

În timpul slujbei de seară din Taize, românca Luminiţa Solcanu s-a ridicat din mulţime şi l-a înjunghiat pe fratele Roger de trei ori – de două ori în gât şi o dată în spate. Celebrul teolog, în vârstă de 90 de ani, a murit pe loc. Imediat, femeia a fost imobilizată. Procurorii au susţinut că femeia a comis crima cu premeditare. În 2007, românca a fost mutată într-un centru medical după ce specialiştii au stabilit că suferă de probleme psihice.

În timpul slujbei de Crăciun de la Vatican din 2009, o femeie a încercat să îl lovească pe Papa Benedict al XVI-lea.În timp ce Suveranul Pontif se îndrepta spre altar, agresoarea a sărit bariera de protecţie şi a încercat să îl lovească. Agenţii de pază au intervenit, însă Papa a fost îmbrâncit din cauza busculadei create. Femeia a apucat să îl lovească totuşi pe cardinalul Roger Etchegaray, moment în care a fost imobilizată. Cardinalul a fost transportat la spital, pentru un control de rutină.

În 1982 , Papa Ioan Paul al doilea a fost înjunghiat cu un pumnal de un preot fanatic. Incidentul, ţinut mult timp în secret, a avut loc la un an după ce Sfântul Părinte a fost împuşcat în Piaţa San Pietro de un turc, care susţinea că va salva lumea.

Lasati un raspuns