Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Nebunii pentru Hristos – purtatori de grija ai mantuirii noastre

Sunt persoane chemate in chip minunat de Dumnezeu, sa se arate in fata altora ca fiind nebune. Subliniez ca fiind nebune, pentru ca ele nu trebuie incadrate in categoria tipului patologic. Ele pot parasi oricand conditia de nebun si pot reveni la ea, ori de cate ori este necesar.
Din acest motiv, au fost si sunt persoane care nu sunt de acord cu acest mod de vietuire. S-a invocat faptul ca ele traiesc in minciuna din moment ce se prefac ca sunt nebune si ca minciuna nu poate fi un mijloc demn de a-L slavi pe Hristos.  Totodata s-a spus ca incita la pacat prin acest mod de traire, ca din moment ce recurg la actiuni de genul a-ti pune piedica din senin, a te deranja la slujba etc, ajungi sa faci pacate pe care nu le-ai fi savarsit.

Dar faptul ca acestia au devenit sfinti, denota ca a fost o lucrare placuta lui Hristos. In nicio scriere nu am intalnit sa se faca mentiunea ca aceste persoane au plans pentru aceasta purtare sau ca si-au cerut iertare pentru ea. De aceea imi place sa-i vad pe acesti nebuni intru Hristos ca pe niste purtatori de grija ai mantuirii noastre. Dumnezeu ii cheama sa se comporte intr-un anumit fel ca noi sa ne cercetam si sa vedem statura duhovniceasca la care am ajuns.

Ce face un sfant atunci cand este vorbit de rau sau se lucreaza impotriva lui? Raspunde cu aceeasi moneda? Nu. Se roaga pentru mantuirea acestora. Ce face un om care nu cunoaste iubirea lui Hristos fata de intreaga faptura omeneasca? Raspunde cu ura, manie, dusmanie, rautate. Cauta sa defaime, sa batjocoreasca, sa se certe, sa se razbune si sa rasplateasca raul cu rau. Raspunsul acesta arata portile pe care omul le deschide ca diavolul sa intre in el. Ori nebunul pentru Hristos prin purtarea sa ne cheama sa inchidem aceste porti pentru a ne mantui.

Sa ne intareasca Dumnezeu sa primim toate incercarile cu minte treaza, ca sa facem fapte bine placute Lui.

Adrian Cocosila

Lasati un raspuns