Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Patriarhia despre crima de la Focşani: „semn al degradării societăţii”

patriarhia_despre_crima_de_la_focani_un_semn_al_degradrii_societii (Foto: jurnalul.ro)Patriarhia Română a afirmat sâmbătă că decesul preotului Tudor Marin de la Biserica Ortodoxă „Sfântul Ioan Botezătorul” din Focşani este regretabil şi că atacul arată „starea alarmantă de degradare, violenţă şi nesiguranţă a societăţii de azi”, relatează Mediafax.

Totodată, Patriarhia afirmă şi că este surprinzător că o asemenea crimă a avut loc în biserică, unde preotul predică pacea şi iubirea faţă de semeni.

Un preot din Focşani a fost înjunghiat sâmbătă, în biserica din Piaţa Unirii din Focşani. Potrivit autorităţilor, un bărbat de aproximativ 30 de ani a intrat în biserică după slujbă, având la el mai multe coli format A4 cu texte din Biblie. Sub pretextul că vrea să îl întrebe ceva pe preotul de 69 de ani, bărbatul s-a apropiat de acesta şi l-a lovit pe preot prima dată în zona tâmplei, apoi i-a aplicat o lovitură în inimă, aceasta fiindu-i fatală.

Prezent la percheziţii, barbatul a spus că nu îi pare rău pentru fapta comisă, că a urmat porunca Domnului şi că preotul trebuia să moară.

Uciderea preotului Tudor Marin, parohul Bisericii Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul din Focşani, aminteşte de o altă crimă: cea a fratelui Roger Schulz, parohul mânăstirii ecumenice din Taize. Viaţa părintelui Roger a fost curmată de către o româncă din Iaşi, Luminiţa Solcanu, de religie romano-catolică, care pe 16 august 2005 a tăiat pur şi simplu gâtul prelatului, în faţa a mii de credincioşi, chiar în timpul rugăciunii de seară.

Lasati un raspuns