Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Paradisul care risca sa dispara in urmatorii 100 de ani. Ce zona de pe glob va inceta sa mai existe

Daca nu se iau masuri imediate si drastice sudul Floridei va disparea de pe fata Pamantului, inghitit de apele oceanului Atlantic, avertizeaza expertii in probleme de clima.

Potrivit oamenilor de stiinta care au participat la o conferinta pe probleme de mediu, sudul Floridei este cea mai vulnerabila zona din SUA din acest punct de vedere.

Daca nivelul oceanului continua sa creasca Monroe, Miami-Dade, Broward, Lee si Pinellas vor fi primele zone care vor fi inghitite de apa, scrie Palm Beach Post, in timp ce cea mai mare parte din Cheile Floridei va disparea in urmatorul secol.

Iar partea de peninsula care se intinde la sud de lacul Okeechobee va deveni nelocuibila in urmatorii 250 de ani, a mai precizat Ben Strauss, CEO-ul agentiei americane Climate Central.

Oamenii de stiinta nu pot sa estimeze cat de repede va creste nivelul oceanului, insa este foarte posibil ca fenomenele descrise mai sus sa se intample mult mai curand decat au prezis expertii.

Inainte ca totul sa fie inghitit de ape, Florida va fi lovita de uragane si inundatii, care vor creste ratele asigurarilor si vor diminua resursele de apa potabila, potrivit publicatiei The Herald.

Lasati un raspuns