Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Femeia ingropata langa o vaca. Un mormant vechi de 1.500 de ani, o descoperire UNICA in Europa

descoperire femeie vaca Protv AdO descoperire din secolul al V-lea, absolut neasteptata, face valva in Marea Britanie. Modul in care a fost gasita o femeie intr-un cimitir anglo-saxon fiind descris drept “absolut bizar”. Mormantul a fost gasit in Oakington de catre studentii Universitatii Metropolitane din Manchester. La inceput au crezut ca langa femeie este scheletul unui cal.  Am mai vazut cazuri in care barbatii erau ingropati langa caii pe care ii aveau in lupte, dar o femeie ingropata langa o vaca e o premiera pentru noi” spune unul dintre studenti.

Co-directorul excavatiei, Dr Duncan Sayer spune “Inmormantarile cu animale sunt oricum extrem de rare”.

In Marea Britanie sunt doar 31 de cazuri in care caii au fost ingropati, intotdeauna langa barbati, niciodata langa o femeie.

“Vaca era simbolul puterii economice si domestice” apreciaza unul dintre oamenii de stiinta. Din bijuteriile cu care era decorat mormantul, acestia au mai concluzionat ca femeia provenea dintr-o familie bogata.

“Este aproape sigur o femeie din elita regionala – o figura matriarhala ingropata alaturi de obiecte care sa-i descrie identitatea in fata celor care au asistat la ceremonie”.

Cercetatorii mai spun ca aceasta descoperire este unica in Europa. “La vaci se renunta foarte greu, fiind o sursa importanta de hrana. Un asemenea sacrifiu n-a mai fost intalnit pana acum”.

Lasati un raspuns