Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Preotul ucis la Focsani slujea la Biserica “Sfantul Ioan” din 1990, fiind cel care a restaurat-o

Preot Protv Ad

Preotul Tudor Marin, parohul Bisericii “Sfantul Ioan Botezatorul” din Focsani, injunghiat mortal, sambata, dupa slujba, sfintea la acest lacas de cult din 1990, imediat dupa revolutie

Biserica “Sfantul Ioan Botezatorul” din Piata Unirii Focsani este monument istoric, fiind construita in urma cu 352 de ani si functionand ca biserica in cadrul unei manastiri. in perioada regimului comunist, biserica a fost inchisa, fiind redeschisa imediat dupa revolutie, de catre preotul Tudor Marin.

Preorul Tudor Marin era singurul care slujea la aceasta bisetrica, el fiind cel care refacut in totalitate lacasul de cult, care in ultimii ani a fost refacut inclusiv pe exterior. Tot preotul Tudor Marin este si cel care a reinfiintat corul bisericii.

El avea doi copii, intre care si o fiica, sotia liderului sindical Vasile Marica. De altfel, Vasile Marica a ajuns la biserica imediat dupa crima. “Era un om extraordinar, care mi-a dat o sotie extraordinara, sunt socat“, a spus liderul sindical.

Enoriasii spun ca Tudor Marin, in varsta de 69 de ani, era unul dintre cei mai apreciati si iubiti preoti din Focsani, el ajutandu-i pe enoriasi si implicandu-se in problemele lor.

Imediat dupa incidentul de sambata, sute de persoane s-au strans la biserica, unde au adus flori si au aprins lumanari.

Nu a avut dusmani pentru ca era un preot nemaipomenit de bun si sufletist“, a spus una dintre femeile venite la biserica, la aflarea vestii ca preotul a fost ucis.

La biserica au ajuns si reprezentanti ai administratiei locale, intre care presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, care s-a declarat socat de ceea ce s-a intamplat.

Intrega comunitate a municipiului este in stare de soc. Am facut eforturi ca orasul sa fie linistit, nu exista lume interlopa, nu exista clanuri la Focsani. Nu ne-am gandit vreodata ca este posibila o asemenea tragedie intr-o biserica din centrul orasului. Preotul era un om minunat, cu o cariera extraordinara“, a spus Oprisan.

Lasati un raspuns