Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

„Europa se va regăsi doar prin valorile ei creştine”

Pentrua se relansa, Europa trebuie să recupereze valorile sale creştine şi umane, a afirmat Eminenţa Sa Dominique Mamberti, Secretar al Vaticanului pentru relaţiile cu statele, ambasadorilor ţărilor Uniunii Europene acreditaţi pe lângă Vatican, luni, 11 iunie 2012.

Oficialul catolic a arătat că viitorul Europei, în acest moment de criză economică, este în mâna oamenilor. Europa „suferă în prezent de consecinţele unei concurenţe haotice, ale unei delocalizări a forţei de muncă, a cărei piaţă a fost deseori rigidă. În ultimii ani, se observă că acest continent îmbătrâneşte accentuat şi produce tot mai puţin”, a spus demnitarul roman. Există prin aceasta o pierdere a identităţii culturale şi sociale şi o îndepărtare a societăţii de politică”.

„Sunt sigur că acest continent se va regăsi. Reuşita depinde de felul în care Europa se va reîntoarce cu recunoştinţă la originile sale, şi în special la capacitatea de a reproduce într-o maieră constructivă şi creativă valorile creştine şi umane, demnitatea persoanei umane, sentimentul profund al justiţiei şi al libertăţii, ardoarea muncii, spiritul de iniţiativă, iubirea pentru familie, respectul vieţii, dorinţa cooperării şi păcii”.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Lasati un raspuns