Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Primirea Patriarhului României în Maramureș

Vizita Patriarhului României în Episcopia Maramureșului și Sătmarului a început încă de vineri, 29 iunie 2012, seara. Preafericirea Sa a fost întâmpinat pe Aeroportul din Baia Mare de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei, ierarhi ai Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului și de autorități județene și locale.

În drum spre Mănăstirea Bârsana, la poarta de intrare în Maramureșul Voievodal, localitatea Mara, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a fost întâmpinat și de credincioșii maramureșeni îmbrăcați în straie populare veniți în procesiune, informează TRINITAS TV.

La Mănăstirea Bârsana, Patriarhul României a fost primit de obștea așezământului, de mai mulți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, preoți și credincioși, fiind oficiat în altarul de vară al așezământului un Polihroniu.

În cuvântul Său, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit ierarhilor și credincioșilor pentru primirea călduroasă și frumoasă evidențiind fapul că Maramureșul este printre cele mai frumoase zone ale țării și printre cele mai luptătoare în a păstra credința apostolică.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului i-a mulțumit la rândul său Patriarhului României pentru vizită, arătând că timp de 18 ani, clerul și credincioșii, precum și obștea monahală au așteptat acest moment deosebit.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a vizitat la final stăreția, dar și Muzeul de Icoane și Carte Veche ”Gavril de Bârsana” din cadrul așezământului monahal.

Vizita canonică a Preafericirii Sale în Episcopia Maramureșului și Sătmarului se va încheia luni, 2 iulie 2012.

Lasati un raspuns