Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Dragostea tatălui influențează dezvoltarea personalității copilului său

Dragostea_tatălui_influențează_dezvoltarea_personalității_copilului_săuRelația unui copil cu părinții săi este crucială, însă dragostea unui tată reprezintă una dintre cele mai mari influenţe asupra dezvoltării personalităţii și a comportamentului copilului, informează un studiu citat de DailyMail.

În cadrul cercetării desfășurate la scară largă – peste 10.000 de fii și fiice – au fost identificate efectele respingerii parentale asupra copilului.  Cercetătorii au vizat în special modul în care un tată rece sau distant poate afecta viaţa unui copil pe viitor. Revizuirea a 36 de studii din întreaga lume a indicat faptul că dragostea tatălui este cel puţin la fel de importantă pentru copii ca cea venită din partea mamei.
Cercetătorul și profesorul Ronald Rohner a afirmat că dragostea tatălui este esenţială pentru dezvoltarea copilului şi că speră ca, prin rezultatele sale, să motiveze mai mulţi tați să se implice în îngrijirea copiilor lor. El a subliniat totodată faptul că rolul lui reprezintă mult mai mult decât un suport pentru mamă și un sprijin financiar pentru familie. Tatăl poate influența atât de puternic comportamentul copilului încât acesta poate să ajungă în viitor să bea alcool în exces, să își administreze droguri sau chiar să sufere de probleme de sănătate mintală.
„Copiii şi adulţii de pretutindeni – indiferent de rasă, cultură, şi de gen – au tendinţa de a răspunde în exact acelaşi mod, atunci când percep respingerea, care are un efect puternic şi consistent asupra personalității” afirmă profesorul Rohner, de la Universitatea din Connecticut, SUA.

 

Copiii care nu se simt iubiți au tendinţa de a deveni anxioși si nesiguri, iar mania şi resentimentele pot duce la închiderea sa emoţională într-o încercare de a se proteja de rău în continuare. Acest lucru va afecta relațiile lor cu semenii, iar nivelul stimei de sine scăzute nu le va permite să facă față unor situații stresante în viață.
Potrivit cercetării, aceleaşi părţi ale creierului sunt activate atunci cand oamenii se simt respinși ca atunci când suferă durere fizică. „Spre deosebire de durerea fizică, oamenii pot retrăi psihologic durerea emoţională de respingere de peste ani de zile” afrimă Rohner
„Acest studiu subliniază importanţa familiilor intacte şi stabile în care atât tatăl cât şi mama sunt angajați în a crește copiii lor împreună” afirmă Norman Wells de la Family Education Trust.

Lasati un raspuns