Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

De ce se distanțează credincioșii de televiziunile creștine

tv_familie_400Există câteva motive principale, spune pastorul David Wright, director executiv la DoersTV.com, o rețea de televiziune online care emite pe 22 de canale și își propune să ajungă la 225 de milioane de creștini numai în Statele Unite.

Evaluând în cadrul unei cercetări online informațiile colectate pe o perioadă de 2 ani, de la peste 100.000 de fani Facebook ai DoersTV.com, Wright mărturisește că a fost șocat să descopere că în proporție de 90% creștinii sunt nemulțumiți de programele televiziunilor creștine. Principalele motive care s-au evidențiat în reacțiile negative ale oamenilor au fost: prea multe apeluri pentru strângeri de fonduri, donații, teledoane; programe plictisitoare și de o calitate slabă; lipsa de integritate a liderilor creștini care apar pe post.

„Mă așteptam oarecum ca că vor fi creștini care consideră televiziunea creștină prea plictisitoare sau irelevantă pentru timpurile în care trăim, dar nu mi-am imaginat niciodată nivelul de nemulțumire pe care mii de creștini o au față de aceasta”, a declarat David Wright, citat de ChristianNewsWire.

Concluziile studiului sunt surpinzătoare doar statistic pentru că problemele televiziunilor creștine au fost observate și analizate deja de mai mult timp. De pildă, încă din 2006 J. Lee Grady, redactor al revistei Charisma, pleda, într-un articol publicat online, pentru autenticitate, pentru actualizarea formei de prezentare, substanță în emisiuni, diminuarea solicitărilor financiare și integritate în strategia alcătuirii grilei de programe.

„Evanghelia este veșnică, desigur, dar asta nu înseamnă că vom atrage o audiență largă dacă ne ambalăm mesajul într-un stil învechit”, nici dacă programele de televiziune sunt constituite din difuzarea serviciilor religioase de la biserică. „Ajutați-ne să aplicăm Cuvântul lui Dumnezeu la viața de zi cu zi”, conchidea Grady.

 

Ceea ce șase ani mai târziu, în urma propriei cercetări s-a decis și DoersTV.com să facă, după cum a spus directorul executiv, David Wright. „Am decis că nu vom mai difuza teledoane și nu vom mai solicita fonduri de la telespectatorii noștri, refuzăm să aducem în emisiuni pastori a căror doctrine sunt false, și difuzăm programe Christian Reality TV, care nu sunt plictisitoare”.

Lasati un raspuns