Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Căsătorii homosexuale. „Dreptatea e mai presus de egalitate”

120316johnsentamu1015a.photoblog600_400Redefinirea căsătoriei pentru a include cuplurile de același sex nu ar aduce beneficii nimănui susține arhiepiscopul de York, John Sentamu.

„Sunt primul în a accepta că persoanele homosexuale au suferit discriminare (…) și că uneori biserica a fost complice la aceasta,” își începe argumentația arhiepiscopul care semnează un editorial în publicația The Guardian. „Avem multe penitențe de făcut înainte să îi privim în ochi pe frații și surorile noastre de orientare homosexuală. Dar istoria aceasta tristă nu ar trebui să diminueze necesitatea de a spune adevărul în dragoste,” a adăugat înaltul prelat.
Arhiepiscopul este de părere că o redefinire a familiei, astfel încât să includă și parteneriatele între persoane de același sex „ar însemna diminuarea însemnătății căsătoriei pentru cei mai mulți oameni, și nu ar aduce decât un beneficiu mic, sau chiar niciun beneficiu, persoanelor homosexuale. Dacă am dreptate, pe termen lung, toți vom avea de pierdut,” a insistat Sentamu.

 

O societate inteligentă este aceea care răspunde adecvat nevoilor diferite ale diferiților ei membri, susține arhiepiscopul, care a insistat că mai inteligentă ar fi păstrarea legislației actuale din Marea Britanie, sub care parteneriatele homosexuale sunt recunoscute ca angajamente sociale sub forma uniunilor civile.

 

Sentamu a mai adăugat că, din perspectiva sa, căsătoriile homosexuale nu ar trebui puse pe aceeași treaptă cu căsătoriile interrasiale. „Din punctul meu de vedere, egalitatea între rase se bazează pe doctrina că există o singură rasă – cea umană – și orice diferență de tratament, bazată pe criterii etnice este, prin urmare, nejustificată.” Însă, în ceea ce privește egalitatea dintre sexe, aceasta, spune arhiepiscopul, trebuie văzută ca o egalitate între elemente complementare.

 

„Pe mine mă interesează dreptatea, nu egalitatea. Dreptatea este categoria primară. Ea nu înseamnă să îi tratezi pe toți la fel, ci să dai tuturor ceea ce au nevoie, sau merită,” a mai adăugat John Sentamu.

Lasati un raspuns