Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Corala „Armonia” medaliată cu aur la Olimpiada Corală Mondială

Corala „Armonia” medaliată cu aur la Olimpiada Corală Mondială Sâmbătă, 7 iulie, Corala bărbătească „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului a câștigat medalia de aur la cea de-a 7-a ediție a Olimpiadei Corale Mondiale (7th World Choir Games, Cincinnati, Statele Unite ale Americii), la secțiunea Folclor ne anunta Biroul de Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului. 
Corala, condusă de Arhid. Drd. Iulian Dumitru, a interpretat următoarele piese: Alei, codrule (Nicolae Lungu), Suită corală (Lucian Mireșteanu, armonizare pentru cor bărbătesc Ștefan Voicu), Hora cu strigături (Nicolae Lungu) și Tula song (din repertoriul clasic rus).
Concursul va continua până pe data de 14 iulie, urmând ca cei 27 de membri ai Coralei „Armonia” să concureze și la secțiunea Muzică Religioasă Sacră.
Corala bărbătească „Armonia” a fost înființată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai târziu a intrat sub oblăduirea Arhiepiscopiei Tomisului cu ajutorul căreia susține numeroase concerte atât în țară, cât și în străinătate.
În prezent, Corala „Armonia” dispune de un repertoriu diversificat, compus din piese religioase, folclor românesc și internațional, colinde tradiționale românești și străine, piese din repertoriul clasic universal.

Lasati un raspuns