Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Factorul incredibil care ne împiedică să trăim 100 de ani

Copiii nascuti in perioada septembrie-noiembrie au cele mai mari sanse sa traiasca 100 de ani si chiar mai mult. La aceasta concluzie au ajuns doi cercetatori de la Universitatea din Chicago, Leonid si Natalia Gavrilov, care si-au prezentat rezultatele la congresul anual al Societatii Demografice Americane, desfasurat recent in San Francisco, noteaza Actualno, potrivit ziare.com.

Cercetarile lor se bazeaza pe studiile preliminare ale profesorului german Alexander Lerchl, de la Universitatea Jacobs din Bremen, publicate in 2004. Acesta a cules date oficiale, conform carora copiii nascuti intre lunile octombire si noiembrie mor la varste mult mai inaintate decat copiii care vin pe lume in alte perioade ale anului. Germanul punea acest atu pe seama factorilor climaterici, statusului social si a conditiilor economice ale familiei.
In studiile lor, cercetatorii americani exclud aceste variante. Ei au analizat biografiile unui grup extins de americani, nascuti intre 1880-1895. Ei au demonstrat ca frati si surori, nascuti si crescuti in aceleasi conditii socio-economice, au murit la varste diferite. Diferenta, spun cercetatorii, este data de luna in care au fost nascuti cei studiati, nativii din toamna fiind mult mai longevivi.
Cei doi profesori americani pun acest fenomen pe seama a doi factori. In primul rand, in septembrie, octombrie si noiembrie, riscul ca nou-nascutul sa contracteze o infectie, care mai tarziu sa aiba un efect negativ asupra dezvoltarii sale armonioase, este mult mai scazut, scrie ziare.com.
Conform celei de-a doua ipoteze, femeile care nasc in primavara, vara sau iarna, prezinta fie deficit de vitamine, fie sufera dereglari hormonale, ceea ce se rasfrange negativ asupra sanatatii bebelusului.

Lasati un raspuns