Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

La mai puţin de un an de la dispariţia preotului, biserica din Sfântu Gheorghe a luat foc

Nenorocirile se ţin lanţ la biserica din inima  deltei: la zece luni de când preotul paroh a dispărut în apele Mării Negre, biserica din localitate s-a aprins în această dimineaţă. Pompierii militari de la Detaşamentul Tulcea au ajuns la faţa locului.

Focul a izbucnit azi dimineaţă. Din primele informaţii, la momentul de faţă arde cupola bisericii şi nu există victime. Încă nu se ştie cauza incendiului.

Conform celor declarate de reprezentanţii ambulanţei, echipajele au intervenit pentru acordarea primul ajutor pentru cinci persoane. „Nu au fost victime în stare gravă, care să necesite transportul la spitalul din Tulcea, dar am acordat ajutor medical pentru cinci persoane care se aflau la faţa locului, care au avut nevoie de oxigen, monitorizare“, spune dr. Dumitru Vâlcu, director medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea.

 

„La faţa locului acţionează de azi dimineaţă, de când a fost anunţat incendiul.  Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate cu autospeciala de interveţie, dar şi cu o autocisternă a primăriei. Un echipaj de pompieri militari a ajuns rapid la faţa locului (cu sprijinul celor de la Poliţia de Frontieră, care ne-au pus la dispoziţie transportul). Un alt echipaj de 10 pompieri s-a deplasat la faţa locului cu nava din dotare. La momentul de faţă se lucrează la lichidarea incendiului“, ne-a informat Angela Tulceanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea.

Amintim faptul că în septembrie 2011 părintele Vlad Dunăţ, paroh în biserica din Sfântu Gheorghe, a fost dat dispărut pe mare, împreună cu un alt localnic, George Hordei. Nici până în ziua de azi trupul părintelui nu a fost găsit. Vezi aici poza tânărului preot dispărut pe mare!

Lasati un raspuns