Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

“E nevoie de un miracol”. Singura sansa a unei fetite pe care boala o face sa para un extraterestru

O fetita din Indonezia sufera de o afectiune foarte rara, care a determinat cresterea exagerata a capului. Un caz incredibil, in fata caruia medicii par neputinciosi.

Dilla Anargia Adilla are 3 ani si sufera de hidrocefalie, boala care blocheaza fluxul de lichid spinal in creier si determina acumularea acestuia in cutia craniana, care se umfla.

Boala i-a fost dignosticata inainte de nastere, in timpul unei ecografii, iar acum capul fetitei are dimensiunea uriasa de 100 cm de la o ureche la alta.

Copilul nu poate merge sau vorbi, desi inainte putea rosti cateva cuvinte. Este ingrijita permanent de parintii si sora ei.

Probabil ca afectiunea micutei a fost provocata de o infectie pe care a avut-o mama ei in timpul sarcinii.

Desi boala se poate trata printr-o operatie destul de simpla, parintii Dillei nu-si permit costurile acestei interventii.

Oricum, medicii ezita sa o opereze acum, pentru ca starea ei este foarte grava si ar putea sa nu supravietuiasca. Intarzierea operatiei i-a afectat iremediabil creierul, cred acestia.

Presiunea care se acumuleaza in creier si ii mareste cutia craniana ii provoaca fetitei si dureri foarte mari.

Parintii ei spera intr-un miracol care sa o vindece si spun ca s-au resemnat cu situatia, inca de cand au aflat de boala Dillei, inainte de nastere.

Lasati un raspuns