Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Un mister vechi de 500 de ani, descifrat de cercetatori. Ce secret ascunde aceasta mumie

Mumia unei adolescente incase, in varsta de 15 ani, care a fost sacrificata in urma cu 500 de ani, a fost atent cercetata si specialistii au aflat detalii neasteptate despre viata copilei.

Antropologul Angelique Corthals recunoaste ca este posibil ca probele sa fi fost contaminate, de aceea nu a fost analizat ADN-ul, ci s-a folosit o metoda mai moderna, care presupune testarea proteinelor din tesuturi.

Trupul “Fecioarei” a fost descoperit alaturi de mumia unui baietel de 7 ani si a unei fetite de 6 ani, pe varful vulcanului Llullaillaco din Argentina, la altitudinea de 6.739 de metri.

Cei trei fusesera sacrificati in cadrul unui ritual, iar trupurile lor s-au conservat natural, datorita climei.

 

Copiii fusesera ingrasati timp de un an inainte de jertifire, urmand o dieta bazata pe legume si cartofi, iar in final au primit hrana destinata elitelor – carne de lama.

Potrivit cercetarilor facute de antropologi, adolescenta suferea de o infectie grava la plamani, care s-ar fi putut transforma chiar in tuberculoza.

Baiatul care a fost gasit in apropiere nu prezenta vreun semn de boala, iar mumia fetitei de 6 ani a fost lovita de un fulger, fiind foarte greu de investigat din aceasta cauza.

Lasati un raspuns