Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Liturghie în noul sediu al Parohiei Ortodoxe Române ”Sf. Panteleimon, mare mucenic și tămăduitor”, din Roma

În dimineața zilei de 27 iulie 2012, cu ocazia sărbătoririi sfântului Panteleimon, s-a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în noul sediu al Parohiei Ortodoxe Române ”Sf. Panteleimon, mare mucenic și tămăduitor”, din Roma, după cum informează site-ul episcopia-italiei.it.
La această sărbătoare, au răspuns invitației părintelui paroh Augustin Gheorghiu mai mulți preoți din Roma și împrejurimi. Astfel, s-a slujit în sobor de 7 preoți și doi diaconi: împreună cu părintele paroh, au slujit pr. protopop Nicu Voinea de la Parohia Înălțarea Sfintei Cruci – Roma, pr. ierom. Antony Sevriuk de la Parohia Ortodoxă Rusă Sf. Ecaterina din Roma, pr. ierom. Ștefan de la schitul Sf. Ilie – Rignano Flaminio, pr. Gabriel Apopei de la parohia Sf. Ierarh Silvestru al Romei – Rocca di Papa, Pr. Lucian Vasilache de la parohia Sf. Cuvios Ioan de la Prislop – Marcellina, Pr. Ionuț Niculescu (care înlocuiește pe perioada concediului pe pr. Marian Jianu) de la Parohia Cuviosul Antonie de la Iezerul Vâlcea – Lavinio, și diaconii Vasile de la Parohia Înălțarea Sfintei Cruci din Roma și Daniel de la Lavinio. La sfârșit, s-au făcut fotografii de grup cu preoții și cei aproximativ cincizeci de credincioși, imortalizând prima sărbătorire a Sfântului Panteleimon în noul lăcaș de cult. Cu toții au participat apoi la agapă – masă dragostei frățești oferită de credincioșii parohiei noastre pentru preoții și credincioșii participanți la sărbătoare.
Protosul Sfintei Liturghii a fost părintele protopop Nicu Voinea, care a predicat evidențiind din viața Sfântului Panteleimon dragostea sa pentru Hristos și pentru aproapele.
Părintele paroh Augustin Gheorghiu a mulțumit fraților preoți și a dăruit o icoană fiecărui părinte și diacon participant – o copie a icoanei pictate a Sfântului Panteleimon care se găsește în biserică.

Lasati un raspuns