Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sexul, unul dintre secretele longevităţii

Cât de binefăcător este sexul pentru psihicul şi fizicul uman nu mai este de mult timp o enigmă: la începuturi oamenii au priceput din instinct, odată cu evoluţia au şi demonstrat această teorie prin intermediul studiilor ştiinţifice. Una peste alta, sexul este unanim acceptat ca fiind un echilibrator şi un generator de energii.  În căutarea licorii miraculoase pentru o viaţă cât mai lungă după care omul modern tânjeşte din ce în ce mai mult, cercetătorii americani şi nu numai au redescoperit continuu că sexul contribuie la longevitate.

În urmă cu ceva ani, printr-un studiu american, cercetătorii Howards S. Friedman si Leslie R. Martin au demonstrat că o viaţă sexuală activă tonifică organismul şi menţine mintea lucidă pentru o lungă perioadă de timp.  Femeile care sunt satisfăcute din punctul de vedere sexual trăiesc mai mult decât cele care au experimentat puţine orgasme pe parcursul experienţelor erotice.

Extrapolând, în cazul bărbaţilor nu numai sexul, ci şi căsătoria cu toate aspectele specifice îmbunătăţeşte şi menţine sănătatea pe termen lung.

Un alt exemplu care întăreşte teoriile oamenilor de ştiinţă şi credinţele noastre în general este cel al oamenilor din Cuba. Recunoscută pentru veteranii care ajung la 100 ani sau chiar şi mai mult – trăiţi cu pasiune în fumul ţigărilor de foi – Cuba îşi ţine cetăţenii în priză cu multă cafea, ţigări de foi şi, nu în ultimul rând, sex. Deşi aparent o viaţă prea relaxată, viaţa cubanezilor este totuşi bine organizată şi corect echilibrată.

O astfel de concluzie a fost relatată de doctorul Nancy Nepomucemo la “Atelierul Naţional de Geriatrie şi Muncă socială”, după un studiu detaliat pe circa 50 de centenari din Cuba.
Astfel, campionii în longevitate au dat dovadă de o mare luciditate mentală bazată pe obiceiuri alimentare foarte sănătoase: ouă, lapte, peşte, carne albă, legume, rădăcini şi tuberculi, toate gătite cu puţină sare şi condimente naturale.

În plus, nici unul dintre intervievaţi nu consumau foarte mult alcool, dar fumau trabucuri şi beau foarte multă cafea. Însă, a fost cu adevărat interesant faptul că fericiţii care se bucurau de o viaţă lungă şi armonioasă aveau pasiuni de tip sexual recunoscute cu mândrie – o altă dovadă a faptului că cel prin care căpătăm viaţă, sexul, este  şi cel care ne dă zile în plus.

O partidă de sex poate fi la fel de bine prescrisă de un medic ca şi oricare dintre pastilele create în laborator pentru liniştea ta.

Lasati un raspuns