Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

7 minuni ale naturii mai putin cunoscute

Natura este uimitoare, nu mai incape nicio indoiala! Trecand, insa, peste minunatiile create de natura care fac subiectul ghidurilor turistice, ne-am gandit ca trebuie sa mai existe locuri pe aceasta planeta care inca asteapta sa fie descoperite, locuri cu peisaje superbe, care iti rasfata si iti extazieaza simturile. Asa ca ne-am pus pe cautat si am adunat pentru voi 7 minuni ale naturii de care probabil nu stiati.

7 minuni ale naturii mai putin cunoscute, Ochiul Saharei - Mauritania

O priveliste spectaculoasa, Ochiul Saharei se afla in Mauritania, in nord-vestul desertului Saharei. Cu un diametru de 30 de mile, formatiunea poate fi vazuta chiar si din spatiu. In ceea ce priveste modalitatea de formare a acestei priveliste spectaculoase, parerile sunt impartite. Daca pana de curand se credea ca a fost rezultatul impactului unui meteorit cu Pamantul, studii recente arata ca este vorba doar de eroziune.

 

7 minuni ale naturii mai putin cunoscute, Gheizerul zburator - Nevada, SUA

Gheizarul Zburator pare sa fie un peisaj de pe o planeta SF, deprins parca din filmele SF. In realitate, gheizerul se afla in Nevada, in apropierea Vaii Hualapai Gerlach. Din pacate, pe cat de impresionant este, gheizerul nu poate fi admirat de aproape si asta pentru ca terenul pe care se afla este privat.

 

7 minuni ale naturii mai putin cunoscute, Parcul National Yellowstone este un loc care iti extazieaza simturile

Parcul National Yellowstone este un loc care iti extazieaza simturile cu minunile geologice intalnite la tot pasul. Izvoare termale, gheizere, cascade rauri si privelisti absolut uluitoare. Una din principalele atractii ale Parcului este “Grand Prismatic Spring“, cel mai mare izvor termal din parc si al treilea ca marime din lume. Ceea ce face acest izvor termal atat de fascinant este culoarea neobisnuita pe care o are si care se datoreaza algelor si bacteriilor care traiesc in izvor.

 

7 minuni ale naturii mai putin cunoscute, Valul - Arizona

Valul, o formatiune mai putin cunoscuta, aflata la granita dintre Arizona si Utah, a luat nastere in urma cu 190 de milioane de ani. “Valurile” care pot fi strabatute la pas, au fost initial dune de nisip care, cu timpul, s-au transformat in roca.

 

7 minuni ale naturii mai putin cunoscute, Izvoarele de la Pamukkale - Turcia

Pamukkale” se traduce prin “castel de bumbac”, o denumire care cel putin vizual ii se potriveste de minune. Un peisaj fantastic, cu un relief spectaculos, consecinta a numeroase miscari tectonice, Pamukkale nu este numai o minune a naturii, ci si un loc incarcat de istorie, chiar pe acest platou existand odata orasul Hierapolis.

 

7 minuni ale naturii mai putin cunoscute, Valea Lunii - Argentina

Ischigualasto” se traduce prin “locul in care pui luna”, denumire datorata rocilor circulare, sculptate de vant. Valea este impanzita de fosile de plante si animale, asa ca este una din cele mai frecvente destinatii ale paleontologilor.

 

7 minuni ale naturii mai putin cunoscute, Valul de Stanca - Australia

 Valul de stanca din Australia este o formatiune geologica ce pare mai degraba sculptata de mana omului decat de cea a naturii. Si asta pentru ca pamantul seamana cu un val ce asteapta sa fie “calarit” de un surfer. Valul, spun specialistii, s-a format prin eroziune in timp ce se afla sub Pamant. Pe masura ce pamantul a scos mai mult la suprafata acea zona, a aparut valul de stanca.

Lasati un raspuns