Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Beneficiile sexului pentru minte si corp

De câte ori ai avut nevoie de un medicament care să te destinda, care să-ţi relaxeze muşchii şi care să-ţi alunge durerile de cap? Şi de câte ori ai ales unul ineficient? Soluţia îţi este mai la îndemână decât poate bănuieşti- o partidă de sex poate fi la fel de bine prescrisă de un medic ca şi oricare dintre pastilele create în laborator pentru liniştea ta. Mai mult, sexul nu are contraindicaţii sau efecte adverse.

Sexul creează o senzaţie instantanee de pace şi liniste, înlaturează stresul rapid, fiind extrem de relaxant pentru minte, corp şi spirit. Pe lângă îmbunătăţirea sistemului imunitar, a te simţi sexy este cel mai frumos cadou pe care ţi-l poţi dărui singură, nu se compară nimic cu a te simţi pozitiv faţă de corpul tău şi faţă de sexualitatea ta.

Sexul te adoarme

Eliberarea sexuală resimţită după o partidă de sex te ajută să ai un somn sănătos, oxitocina eliminată odată cu starea de orgasm va oferi organismului tău o stare de linişte- vei adormi uşor şi repede.

Sexul te face fericită

Cele mai fericite femei sunt şi cele mai active din punctul de vedere sexual, spun oamenii de ştiinţă şi nu pare chiar o descoperire revelatoare. Există o corelaţie între sex şi fericire care poate fi uşor comparată cu circutul apei în natură: faci sex ca să fii fericită şi când eşti fericită iţi doreşti sex.

Sexul îţi menţine pielea curată şi strălucitoare

Un orgasm pe zi ţine doctorul departe, a declarat dr. Gloria G. Bramer, sexolog clinic. Pentru detalii privind beneficiile sexului asupra pielii citeşte “Beneficiile sexului asupra pielii”.

Sexul creşte stima de sine

Spui de multe ori că nu ai nevoie de aprobarea celoralţi, dar stă în firea sexului frumos să-ţi doreşti confirmări de la bărbaţi, mai ales atunci când vine vorba de aspectul corpului tău. Iar sexul stimulează încrederea în imaginea proprie, dar şi încrederea în tine, în general. Cu singura condiţie ca experienţele sexuale să fie unele pozitive.

Sexul te scapă de crampe

A intreţine relaţii sexuale poate fi, de departe, cea mai bună metodă de a scăpa de crampele menstruale.

Sexul ameliorează dureri

Şi nu numai pe cele sufleteşti, pe lista beneficiilor medicale ale sexului se numără şi ameliorarea durerilor cronice de spate şi stoparea unor infecţii.

Menţine sănătatea inimii, îmbunătăţeşte simţurile, creşte longevitatea, energizează organismul, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, oxigenează celulele organismului, arde caloriile din organism şi este un real garant al sănătăţii mentale prin eliminarea oxitocinei, hormonul iubirii şi endorfinei, hormonul fericirii. Da, tot despre sex şi efectele lui pozitive vă scriam.

Dar cât de important este sexul pentru sănătatea ta ţine doar de tine şi de cum te foloseşti de el- depăşeşte teama de-a te bucura de el cât mai frecvent, fie te foloseşti de sex, fie îl “pierzi”, mai ales în perioada menopauzei care işi va pune sigur amprenta negativă asupra corpului (vaginul se poate atrofia în cazul unei vieţi sexuale inactive) şi asupra minţii tale.
În plus, nu uita că sexul este la fel de bine corelat nu numai cu sănătatea mentală şi starea de fericire, ci şi cu libidoul care scade în momente de stres, iar apetitul sexual scazut duce la depresie. Aşa că ocupa-ti timpul cu momente de linişte şi fericire!

Lasati un raspuns