Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Orasele fantoma de pe fundul apelor. Ce au scos la lumina lacurile secate de arsita

Johnny C. Parks a murit cu doua zile inainte de prima lui aniversare, cu mai mult de un secol in urma. Mormantul lui a alunecat la vale, impreuna cu micul orasel Bluffton, pe locul in care 55 de ani mai tarziu s-a format lacul Buchanan.

Acum, piatra funerara care dateaza din 15 octombrie 1882, a iesit in sfarsit la lumina, dupa ce arsita a secat unele din cele mai mari lacuri din Texas.

Odata cu el au ajuns la suprafata, in diferite locatii, cranii preistorice, unelte vechi, fosile si un cimitir care pare sa contina mormintele unor sclavi eliberati, potrivit Yahoo News.

Descoperirea a atras atentia mai multor istorici. “In mod ciudat, seceta ne-a oferit oportunitateatea de a face noi descoperiri, de a documenta si intelege ce s-a intamplat in trecutul nostru. Este tulburator – cei mai multi oameni din Texas nu au stiut niciodata ce se afla pe fundul acestor lacuri”, a spus arheologul Pat Mercado-Allinger.

Apele care s-au retras au scos la suprafata o biserica veche de o suta de ani, un hotel cu doua etaje, magazine si ruinele unei vechi benzinarii, sute de morminte.

Insa lacurile secate din Texas au scos la lumina si artefacte mult mai vechi, intre are unelte si fosile despre care se crede ca ar avea mii de ani vechi. Pe fundul unui lac de langa Austin, pescarii au descoperit un craniu vechi, despre care expertii cred ca apartine unui amerindian si are o vechime de cateva mii de ani.

Lasati un raspuns