Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

INCREDIBIL, nici MORŢII nu mai au linişte! Ieşenii, ÎNGROPAŢI în picioare din cauza lipsei locurilor de veci

Administratorii cimitirelor spun că mai au doar 2.000 de locuri de veci, în contextul în care de la începutul anului s-au înregistrat tot atâtea decese. Autorităţile iau în calcul împrumutarea de metode de înmormântare din străinătate, printre care şi cea a îngropării în picioare.Bancul în care se zice că oltenii se îngroapă în picioare pentru a fi primiţi la Înviere ar putea deveni realitate, dar la Iaşi, potrivit bzi.ro. Cele cinci cimitire aflate în administrarea SC Servicii Publice Iaşi SA (SPI), firmă subordonată municipalităţii, sunt pline până la refuz. Mai sunt doar 2000 de locuri de veci libere, suficiente pentru acest an.

”la Cimitirul Eternitatea, prima înhumare datează din 1781. Sunt Unele morminte aglomerate. Pot fi şi gropi cu 15 săculeţi cu oseminte. Unii cer incinerarea, aceasta nefiind însă o chestiune privită bine de Biserică. În străinatate am înţeles că se practică şi îngropatul în picioare, italienii folosesc osuare, la noi rămâne de văzut ce va fi”, a declarat Corneliu Bart, directorul adjunct al firmei care administrează cimitirele.

Singura soluţie ar fi un nou cimitir. “Municipalitatea va face demersurile necesare pentru amenajarea unui nou cimitir, în măsura în care se vor găsi suprafeţe de teren adecvate”, a precizat purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Gabriel Andronache.

Lasati un raspuns