Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

O BOALĂ UNICĂ în lume i-a lăsat mască şi pe doctori. Femeia care are corpul acoperit de „unghii” în loc de păr

O tânără de 28 de ani din SUA se confruntă cu o boală extrem de ciudată. În loc de păr, au început să-i crească unghii pe tot corpul. Doctorii nu au găsit nici până acum o explicaţie, în timp ce nenumăratele tratamente au falimentat familia fetei.  Shanyna Isom, din Memphis, SUA, a suferit o reacţie alergică la un medicamente, acum trei, moment în care tot părul care îi acoperea corpul a fost înlocuit de formaţiuni care au consistenţa unghiilor, potrivit dailymail.co.uk.

Medicii au încercat o serie de tratamente, începînd de la cele pentru eczeme şi terminând cu cele pentru infecţii cu stafilococi. Peste 250.000 de dolari a cheltuit familia ei în spitale.

Boala tinerei a avansat, fără ca medicii să găsescă vreun leac. Abia după doi ani de la debut, doctorii din Baltimore şi-au dat seama că, de fapt, Shanynya avea corpul acoperit de unghii. Organismul ei produce de 12 ori mai multe celule ale pielii decât ar fi normal.

Viaţa femeii este un coşmar. „Au fost momente în acre nici măcar nu puteam să stau jos, nu mă puteam plimba. Se pare că sunt singura persoană din lume cu această boală”.

Lasati un raspuns