Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Episcopii francezi cer rugăciuni pentru familii pe 15 august

Liderii Bisericii Catolice din Franţa au cerut Diecezelor să se unească în rugăciune pentru viitorul ţării şi pentru binele comun, fixând ca zi de rugăciune sărbătoarea Înălţării la Cer a Maicii Domnului. Mons. Bernard Podvin, purtătorul de cuvânt al Conferinţei Episcopale Franceze, a afirmat că criza socială şi economică trebuie să fie percepută cu realism de populaţie şi să se caute călăuzire “în luarea deciziilor personale sau colective”.

Rugăciunea va fi difuzată tuturor bisericilor romano-catolice din Franţa pentru data de 15 august, textul invocând de la Domnul înţelepciune pentru legislatori şi pentru autorităţile care guvernează ţara, ajutor pentru îndurarea efectelor crizei economice europene şi tărie pentru căsătorii şi viaţa de familie. Această rugăciune la nivel naţional reprezintă de fapt o practică pentru Franţa ce a început se pare în secolul al XVII-lea, întreaga naţiune rugându-se de atunci an de an, împreună, în solemnitatea Înălţării Mariei la Cer. Încredinţând viitorul ţării lui Dumnezeu “prin mijlocirea Fecioarei Maria”, catolicii francezi îi vor cere lui Dumnezeu “curajul pentru a face alegerile necesare”, căutând “o calitate a vieţii mai bună pentru toţi”, precum şi “creşterea tineretului nostru în familii puternice şi credincioase”.

Rugăciunea scrisă de Episcopii francezi îi menţionează şi “pe cei aleşi recent la conducere”. Politicianul socialist Francois Hollande a fost ales preşedintele ţării în mai a.c., în timp ce la jumătatea lui iunie Partidul Naţional Socialist a câştigat majoritatea în parlament pentru prima oară în ultimul deceniu. Catolicii francezi se vor ruga pentru ca politicienii să aibă “simţul binelui comun al societăţii”, precum şi “tăria de a-şi urma conştiinţa”. Parohiilor li s-a cerut să se roage şi pentru familii, ca ele să primească sprijinul societăţii şi ca “angajamentul soţilor faţă de partenerul de viaţă şi faţă de copii” să fie “un semn de iubire fidelă”. La final rugăciunea se concentrează pe copii şi pe tineri, ca să nu mai fie “obiectul conflictelor dintre adulţi” ci în schimb “să beneficieze de iubirea tatălui şi mamei”. Premierul Jean-Marc Ayrault a anunţat în iunie că guvernul socialist va recunoaşte “căsătoriile homosexuale” şi va permite cuplurilor homosexuale să adopte copii, conform promisiunilor făcute în campanie de preşedintele Hollande.

Lasati un raspuns