Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Secretele celor mai sănătoase locuri din lume. Unde poţi trăi ca-n Rai

Pe lângă „punctele roşii” în care niciun om n-ar vrea să trăiască, specialiştii au descoperit şi „punctele reci”, adică locurile ideale unde oamenii ar putea să-şi ducă liniştiţi existenţa, feriţi de boli şi probleme.

Un specialist american a făcut o listă cu câteva locuri în care oamenii trăiesc liniştiţi şi fericiţi. În aceste comunităţi, bolile sunt o raritate. Specialistul a încercat să explice şi motivul pentru care aceste aşezăminte reprezintă un adevărat Rai pe Pământ, potrivit Yahoo! News.

Copper Canyon, Mexic: diabetul nu există

Diabetul de tip 2 înregistrează creşteri alarmante în Mexic – şi în Statele Unite ale Americii -, însă această afecţiune, cauzată şi de stilul de viaţă nesănătos al bolnavilor, este o boală necunoscută pentru locuitorii din Copper Canyon – indienii Tarahumara.

Acest lucru este cu atât mai surprinzător cu cât aceşti indieni sunt înrudiţi genetic cu indienii Pima din SUA, care au cea mai mare rată a diabetului de tip 2 din lume.

În mod surprinzător, indienii Tarahumara au o dietă bogată în carbohidraţi, însă această este bazată pe carbohidraţi nerafinaţi, cum ar fi fasole, porumb, asezonaţi cu scorţişoară, usturoi, muştar etc.

Adiţional, indienii au grijă de sănătatea lor făcând multă mişcare, lucru care explică rezistenţa lor sporită la diabet, în ciuda genelor care îi predispun la dezvoltarea bolii.

Cameroon, vestul Africii: cancerul – o raritate

În satul Ntui din vestul Africii, cancerul de colon şi intestin sunt o raritate.

Un motiv-cheie pentru care oamenii de aici nu sunt „atacaţi” de cancer este că au o dietă bogată în fibre şi săracă în carne, acesta reprezentând cel mai protector plan împotriva bolilor.

Potrivit unui studiu american recent, cazurile de cancer s-ar diminua cu peste 60.000 pe an dacă oamenii ar apela la această dietă.

Islanda: tărâm interzis pentru depresie

În ciuda multelor ore de întuneric din această ţară – factor care determină creşterea numărului de depresivi în unele ţări nordice -, statisticile arată că Islanda are cea mai mică rată de depresie din lume.

Secretul islandezilor este că au o dietă bogată în acizi graşi Omega 3 (peşte, miel şi păsări care se hrănesc cu peşte).

Insula Creta, Grecia: risc minim de boli de inimă

Insula Creta a fost inclusă în lista celor mai sănătoase locuri de pe mapamond după ce un studiu important, realizat pe o perioadă de 40 de ani (1958-1998) a relevat faptul că locuitorii insulei sunt cei mai sănătoşi şi longevivi.

Datorită stilul sănătos de viaţă al oamenilor – în special dieta mediteraneeană -, Creta ocupă primul loc în topul locurilor ferite de afecţiuni cardiace.

Antioxidanţii din uleiul de măsline extravirgin şi acizii graşi Omega 3 sunt doi dintre cei mai importanţi factori care-i ajută pe locuitori să-şi menţină inima sănătoasă.

Riscul minim de îmbolnăvire se datorează şi faptului că mănâncă nişte crutoane bogate în fibre, pe care le înmoaie în ulei de măsline, vin sau oţet, şi le combină cu legume. Desertul este alcătuit din iaurt cu miere.

Lasati un raspuns