Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

VIAŢA DIECEZEI

 Pelerinajul tinerilor la Cacica: Împreună cu Maria, la izvorul bucuriei adevărate! Toţi tinerii binevoitori din Dieceza de Iaşi, dar şi din întreaga ţară, sunt invitaţi la sanctuarul marian de la Cacica, în sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, pentru a participa la pelerinajul bucuriei împreună cu Maria. Motoul pelerinajului tinerilor este: “Împreună cu Maria, la izvorul bucuriei adevărate!” Ca în fiecare an, tinerii vor parcurge pe jos o parte din drum. Anul acesta, Preasfinţitul Petru Gherghel, episcopul Diecezei de Iaşi, îi invită pe toţi tinerii prezenţi la Cacica să continue ceea ce au experimentat la Iaşi, în cadrul INTC – să trăiască şi să răspândească, în familiile şi grupul lor de prieteni, adevărata bucurie ce izvorăşte de la Cristos şi pe care ne-o arată Maria. 

Pelerinajul este o imagine a vieţii noastre ce ne reaminteşte că suntem călători pe acest pământ şi că ne îndreptăm mereu cu încredere spre scopul nostru final, veşnicia. Avem un drum al vieţii pe care-l parcurgem uneori în bucurie, alteori în tristeţe, uneori cu speranţă, alteori cu teamă. Pe acest drum presărat uneori cu împliniri, alteori cu decepţii, Maria ne este mereu alături. Maria ne îndreaptă privirea şi năzuinţa mereu spre Cristos, cuvântul divin, izvorul bucuriei adevărate, aşa cum sugera şi episcopul Petru Gherghel la finalul scrisorii pastorale “Invitaţie la bucurie”. Bucuria Mariei să fie bucuria noastră şi trăirea Mariei să fie izvor al trăirilor noastre, izvor al experimentării bucuriei în Domnul.

Tema aleasă de Sfântul Părinte pentru Ziua Mondială a Tineretului preia cuvintele sfântului Paul: Bucuraţi-vă mereu în Domnul (Fil 4,4). Tinerii de la Cacica se vor uni în rugăciune cu tinerii din Dieceza de Iaşi şi din întreaga ţară, continuând, în comuniune sacramentală, bucuria trăită în zilele frumoase ale Întâlnirii Naţionale a Tineretului, care s-a desfăşurat în perioada 25-29 iulie 2012 la Iaşi. Numai uniţi în rugăciune, în prezenţa lui Isus şi a Mariei, vor putea da mărturie despre credinţa ce se află în adâncul inimilor noastre şi care îşi trage seva de la Cristos, izvorul adevăratei bucurii.

În dieceza noastră continuă Anul familiei. Lansăm o invitaţie pentru toţi tinerii, voluntari sau participanţi, care vor veni la Cacica să se roage pentru părinţii lor, pentru fraţii şi rudele lor, să se roage pentru prietenii lor proaspăt căsătoriţi, pentru cei care urmează să se căsătorească şi, nu în ultimul rând, pentru ei înşişi, să poată întemeia familii frumoase şi clădite pe credinţa în Dumnezeu. Rugaţi-vă, dragi tineri, şi pentru vocaţii la Preoţie şi la viaţa consacrată, căci toţi avem nevoie de oameni care să ne arate calea spre Dumnezeu, o cale pe care să o străbatem cu toţii în sfinţenie.

Pelerinajul tradiţional al tinerilor la sanctuarul de la Cacica va începe marţi, 14 august 2011. Tinerii care doresc să participe sunt rugaţi să fie prezenţi la locul de după calea ferată, înainte de zona unde încep serpentinele, până la ora 12.00. La această oră va avea loc ritualul pornirii în pelerinaj, după care se va porni spre sanctuar. Aici se va ajunge în jurul orei 13.30 şi va avea lor ritualul primirii pelerinilor tineri la sanctuar. În fruntea tinerilor va fi prezent PS Petru Gherghel.

Sfânta Liturghie de la ora 18.00 va fi animată de tineri.

Următorul moment va fi privegherea mariană şi procesiunea cu lumânări de la ora 22.00. În continuare, pe parcursul nopţii, tinerii se vor reuni în rugăciune la altarul amenajat afară, pregătindu-se astfel să trăiască intens solemnitatea Adormirea Maicii Domnului.

Sfânta Liturghie din solemnitatea Adormirea Maicii Domnului va avea loc la ora 11.00.

Tinerii care doresc să se implice ca voluntari sunt rugaţi să completeze aici formularul de înscriere. Voluntarii sunt rugaţi să fie prezenţi încă din 13 august. Prima întâlnire cu voluntarii va avea loc în după-amiaza aceleiaşi zile, la ora 16.00 la Casa Polonă din Cacica. Detalii pot fi obţinute de la Gabriel Măriuţ (tel. 0748/619159, 0731/615559) sau Alexandra Cojan (tel. 0742/452569) sau prin e-mail: voluntaricacica@gmail.com.

Parohiile şi grupurile care vor participa la pelerinajul tinerilor de la Cacica sunt rugate să semnaleze aici prezenţa lor. Acest lucru ne ajută să estimăm numărul tinerilor prezenţi.

Pelerinajul tinerilor la sanctuarul din Cacica este organizat de Oficiul pentru Pastoraţia Tinerilor, Copiilor şi Asociaţiilor.

Detalii pot fi obţinute de la pr. Florin-Petru Sescu: 0748/570315; 0765/485514, sescu_florin@yahoo.com.

Oficiul pentru Pastoraţia Tinerilor, Copiilor şi Asociaţiilor

Lasati un raspuns