Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Horoscopul Magic al Pamantului. Semnele zodiacale pagane pe care nu le-am uitat niciodata

In timpuri stravechi, oamenii isi duceau existenta in conexiune sublima cu fortele naturii si credeau cu tarie ca acestea au puterea de a da forma fiintei lor. Sub influenta miturilor paganilor care populau tinuturile paduroase ale nordului, putem descoperi existenta unuia dintre cele mai autentice horoscoape – Horoscopul Magic al Pamantului.

Doar sub impresia privelistilor dominate de verde aprins, sanatos, care emana energie vitala, iti amintesti cat de aproape suntem ca fiinte umane, de natura, de intreaga Planeta care ne gazduieste.

Astrologia greco-romana, cea mai familiara noua in acest moment, este bazata pe influenta planetelor sistemului solar asupra noastra. Horoscopul chinezesc are la baza anul nasterii, in schimb Horoscopul Magic al Pamantului care a fost creat de paganii nordului in timpuri stravechil, se orienteaza dupa legatura existenta intre noi si planeta mama.

Multi suntem obisnuiti sa facem diverse remarci ca “urasc iarna” sau “iubesc vara”. Altii dam mai mult randament in cursul noptii decat ziua si majoritatea avem preferinte specifice pentru mare, padure sau peisajul pitoresc de la tara. Dar nu suntem obisnuiti sa meditam mai mult asupra acestor ganduri care fac parte din viata noastra cotidiana. Nu ne punem deloc problema legaturii noastre intrinsece cu natura, desi ea ne este mereu atat de aproape, asa cum a fost intotdeauna.

Daca ne orientam dupa modul de gandire al vechilor pagani, totul devine mult mai limpede. Preferintele noastre, modul nostru de a fi au legatura cu Semnul Magic al Pamantului care ne guverneaza existenta de la nastere. Cum se manifesta Planeta Pamant in momentul nastreii noastre? Horoscop magic

Felul nostru de a fi este influentat de legatura adanca pe care o avem cu Terra, cu planeta care ne este casa, ne spune Horoscopul pagan al Pamantului.

Energia Pamantului este cea care ne influenteaza cel mai mult personalitatea. Mai apoi, Luna si fazele sale isi pun la randul lor amprenta asupra noastra.

Observam cum astrul ceresc ne influenteaza starea de spirit si in acelasi timp provoaca fenomene naturale.

Daca ne gandim la aceasta conexiune cu Pamantul si cu intreaga natura, este usor sa intuim modul cum natura influenteaza modul nostru de a fi.

Astfel, in horoscopul pagan al Pamantului, unul dintre cele mai importante aspecte este anotimpul in care ne-am nascut. Cele patru elemente esentiale ne influenteaza si ele: foc, pamant, aer sau apa.

Faza lunii din momentul cand ne-am nascut spune enorm de multe despre o persoana. In acelasi timp, faptul de a ne fi nascut ziua sau noaptea este un aspect esential in cadrul Horoscopului Pamantului. Haideti sa ii patrundem impreuna tainele!…

Semne magice

 

Semnele magice in cadrul Horoscopului pagan al Pamantului sunt determinate de:

• Anotimpul cand ne-am nascut
• Faza lunii in momentul nasterii noastre
• Daca ne-am nascut ziua sau noaptea

Daca te-ai nascut in timpul sau dupa Echinoctiul de primavara (20 martie) si inainte de Solstitiul de Vara (21 iunie), atunci esti un SEMN DE PRIMAVARA

Horoscop magic
Daca te-ai nascut in timpul sau dupa Solstitiul de Vara si inainte de Echinoctiul de Toamna (22 septembrie), atunci inseamna ca esti un SEMN DE VARA.
Daca te-ai nascut in timpul sau dupa Echinoctiul de Toamna, dar inainte de Solstitiul de Iarna (21 decembrie), atunci esti un SEMN DE TOAMNA.
Daca te-ai nascut in timpul sau dupa Solstitiul de Iarna si inainte de Echinoctiul de Primavara, atunci esti un SEMN DE IARNA.

Acum, sa stabilim care este elementul tau de baza. Simti ca te cuprinde o fericire inexplicabila atunci cand vezi marea, sau atunci cand simti vantul cum iti mangaie fata, sau poate atunci cand te cufunzi in linistea padurii?

Iti place sa privesti cu fascinatie flacara batului de chibrit aprins, pana cand se stinge incet? Acestea sunt momente magice cand reusesti sa intri in conexiune cu adevarata stare a fiintei tale.

Fazele lunii ne spun care sunt elementele noastre definitorii: Esti semn de apa, pamant, aer sau foc?

Fazele lunii
Foto: Spirit-Fire

Daca te-ai nascut pe timp de Luna Noua  si inainte de Primul Patrar al lunii, atunci inseamna ca esti un semn de APA.

Daca te-ai nascut in timpul sau dupa Primul Patrar al lunii si inainte de Luna Plina, atunci inseamna ca esti semn de AER.

Daca te-ai nascut pe timp de sau dupa Luna Plina si inainte de Ultimul Patrar, atunci te-ai nascut sub un semn de PAMANT.

Daca te-ai nascut pe timp de sau dupa Utimul Patrar si inainte de Luna Noua, atunci esti un semn de FOC.

  • Calculati in ce faza se afla luna in ziua nasterii voastre cu ajutorul site-ului www.moonconnection.com. Nu trebuie decat sa setati anul si luna in care v-ati nascut. De exemplu, o persoana nascuta in data de 8 februarie 1973, este un semn de foc, caci s-a nascut intre Ultimul Patrar si Luna Noua, conform calendarului indicat de catre www.moonconnection.com.

 

Alte surse:

Pentru a afla in ce faza a lunii v-ati nascut, consultati tabelele pe care le pune la dispozitie Observatorul astronomic roman incepand cu anul 1970:

Luna noua
Primul Patrar
Luna Plina
Ultimul Patrar
Pentru perioada cuprinsa intre 1900 – 2000, NASA pune de asemenea la dispozitie un calendar foarte clar al fazelor lunii: http://eclipse.gsfc.nasa.gov/phase/phases1901.html

Semnele zodiacale in Horoscopul magic al Pamantului

 

SEMNELE DE PRIMAVARA (Sezonul renasterii):

• Daca te-ai nascut primavara si esti dominat de elementul esential apa (semn de apa), atunci esti LEBADA.
Lebada este romantica si stabila, mereu legata de familia ei. Acesta este de altfel, primul tel al lebedei in viata, acela de a forma o familie mare si fericita. Lebada stie sa ofere si de aceea poate fi o gazda deosebita si in acelasi timp prieten de nadejde.

Semnul zodiacal lebada

Foto: Shutterstock
• Daca te-ai nascut primavara si esti sub dominatia elementului esential aer (semn de aer), atunci semnul tau zodiacal este PEGAS.
Pegasul este puternic si independent. El stie foarte clar ce isi doreste de la viata si nu ii e frica de esec. Este intelept si stie sa dea sfatturi valoroase. In ceea ce ii priveste pe ceilalti, nu poate sa inteleaga superficialitatea, ceea ce uneori il irita peste masura. Pegasul este neinfricat si ii place sa se aventureze in situatii care i soclicita toata atentia si inteligenta.
• Daca te-ai nascut primavara si elementul tau de baza este pamantul, atunci esti PISICA (semn de pamant).
Cei nascuti sub semnul de pamant Pisica, sunt meditativi si intuitivi, cu o evidenta aplecare catre filosofie. Au personalitati puternice, bine definite. Alaturi de ei poti avea conversatii extrem de interesante. Ei au capacitatea de a vedea o problema in multiplele ei forme de aceea au si talent de negociatori si diplomati. Firea sa tacuta si meditativa face ca o persoana nascuta sub semnul pamantului Pisica sa para o persoana nu tocmai prietenoasa. Cu toate acestea, putinii prieteni pe care ii are Pisica, sunt foarte apropiati si pretuiti.

 

• Daca te-ai nascut primavara si elementul tau este focul, semnul tau zodiacal este DRAGONUL(semn de foc).
Prezenta ferma si autoritara a dragonului intimideaza. Cei nascuti sub semnul zodiacal al Horoscopului Pamantului – dragon, sunt increzatori si uneori par foarte aroganti, in acelasi timp insensibili. Cu toate acestea, din punctul de vedere al Horoscopuliu Magic al Pamantului, acest semn zodiacal este cel mai sensibil. Ei iubesc frumusetea sub toate aspectele sale: natura, muzica, arta. Ei au capacitatea de a simti la nivel profund si sunt foarte expresivi. Au tendinta de merge in extreme in tot ceea ce fac. Dragonul este un idealist care uraste sa ii vada pe cei slabi suferind, din acest motiv va lua pozitie fata de abuzuri.

SEMNELE DE VARA (Sezonul fertilitatii):

 

• Daca te-ai nascut vara, sub dominatia elementului esentiala apa, atunci semnul tau zodiacal este HIPPOCAMPUL (animal mitologic jumatate cal, jumatate peste)
Hippocampul este un lider innascut. Este in inteligent si intuitiv. Persoanele nascute sub influenta acestui semn zodiacal sunt intelegatoare fata de ceilalti si profunde. Au o fire pozitiva, ceea ce ii face foarte populari. Sunt fiinte foarte sociabile si prietenoase. Ei iubesc viata sociala si partea lor mai slaba este aceea ca au tendinta de a uita de familie si obligatiile familiale. Au de asemenea tendinta de a fi dezorganizati.
• Daca te-ai nascut vara si elementul tau dominant este aerul, atunci esti CORB.
Corbul este inteligent si cu un simt al umorului foarte fin. Este un foarte bun partener de discutii. El stie sa isi sustina parerile prin argumente bine formulate. Persoanele nascute sub semnul corbului au un mod foarte direct de a se adresa celorlalti, iar onestitatea lor poate cauza suferinta persoanelor mai sensibile.
Corbul este increzator si impacat cu fiecare decizie pe care o ia. Nu regreta niciodata o decizie luata in timpul vietii. Nu isi plange de mila si nu ii sufera pe cei care se plang prea mult. Semnul zodiacal Unicorn
• Daca te-ai nascut vara si elementul tau dominant este pamantul, atunci esti UNICORN.
Unicornul are o fire artistica. El iubeste frumusetea, pacea si armonia. Are o fire foarte sensibila. Unicornii sunt foarte conectati la ritmul naturii si au, intr-un anume fel, talente clar-obscure. Sunt visatori incurabili asa incat, uneori se pierd atat de adanc in visurile lor, incat nu mai sunt constienti de ceilalti. De altfel, le place foarte mult singuratatea si nu tanjesc prea tare dupa compania celorlalti. Unicornul este mereu insetat de cunoastere, este mereu curios in legatura cu lumea inconjuratoare.

 

• Daca te-ai nascut vara sub elementul dominant Foc, atunci esti URS.
Persoanele nascute sub semnu zodiacal Urs in Horoscopul Magic al Pamantului, au firi ferme. Ei stiu foarte clar ceea ce isi doresc de la viata. Totul in viata lor este foarte organizat, iar telurile le sunt foarte clare. Lentoarea si dezordinea ii enerveaza pe ursi. Datorita capacitatii lor de a prioritiza si de a planifica, ursii sunt de cele mai multe ori persoane de succes. Cu toate acestea, acestia uita uneori sa traiasca in momentul prezent si sa fie spontani.
Sunt dedicati copiilor lor si se implica foarte tare in dezvoltarea acestora; stiu sa le ofere spatiu pentru a creste armonios, dar din pacate nu reusesc sa imprumute din universul plin de libertate al copilariei.

SEMNELE DE TOAMNA (Sezonul schimbarii)

 

• Daca te-ai nascut toamna, sub elementul apa, atunci esti: FOCA

Persoanele nascute sub semnul Foca sunt amuzante si au un foarte bun simt al umorului. De asemenea, foca are bune aptitudini oratorice. Aceste persoane guvernate de semnul de toamna Foca, sunt inteligente si idealiste. Faptul ca foca isi ofera ajutorul fara rezerve, poate sa fie si in dezavantajul sau, caci oamenii vor profita de buna-vointa sa. Fire inocenta, foca nu prea e caabila sa observe partile negative din ceilalti oameni. Persoanele din acest semn zodiacal de toamna, cauta mereu pacea interioara si conexiunea cu natura.

 

• Daca te-ai nascut toamna, sub elementul aer, atunci esti GRIFON (animal mitologic cu aripi si cap de vultur si trup de leu)
Persoanele nascute sub acest semn zodiacal in Horoscopul Magic al Pamantului, sunt vesele si optimiste. Grifonul este insetat de cunoastere si de aceea are tendinta de a acumula informatii de ici si colo, adesea incomplete. El acumuleaza pur si simplu din curiozitate.
Are o personalitate deosebita si ori de cate ori apare intr-un spatiu populat de multi oameni, el are puterea de a lumina sufletele tuturor. Astfel este unul dintre cei mai iubiti oaspeti la intalniri si este apreciat pentru glumele sale. De asemenea, acesti oameni stiu cum sa isi incurajeze un prieten si cum sa asculte pe cel care are probleme.

 

• Daca te-ai nascut toamna si semnul tau dominant este pamantul, atunci esti LUP.

Semn zodiacal lup

Foto: Shutterstock

Daca si voi sunteti lupi, atunci aveti o minte ascutita si stiti sa fiti buni lideri. Sunteti persoane care va dedicati familiei si prietenilor fara rezerve. Aveti de cele mai multe ori o atitudine rezervata si serioasa si nu va este teama sa va sustineti propriile idei in public. Lupul are insa si o latura periculoasa, o atitudine combativa. Cei nascuti sub acest semn sunt posesivi si asteapta din partea partenerilor aceeasi loialitate si daruire.
• Daca te-ai nascut toamna si semnul tau dominant este focul, atunci esti: PASARE DE FOC

 

Pasarea de foc are o fire jucausa si glumeata, ceea ce o face foarte populara. Totusi sunt si aceia care pot sa considere ca persoanele nascute sub acest semn sunt superficiale si obositoare. Cu toate acestea, persoanelor nascute sub acest semn, putin le pasa de ceea ce au de comentat ceilalti. Ei stiu ca au o minte agera si ca mai de graba si-ar amuza prietnii decat sa isi expuna cu emfaza cunostintele din diverse domenii. Pasarea de Foc iubeste muzica si dansul si deci, este un bun entertainer.

SEMNELE DE IARNA (Sezonul calmului):

• Daca te-ai nascut iarna si esti un semn de apa, esti DELFIN
Delfinul este curios si nelinistit. El iubeste sa descopere mereu lucruri noi. Delfinul este personificarea schimbarii. Cei nascuti sub acest semn zodiacal iubesc natura si simt pulsul ei. Delfinii iubesc pacea si linistea, iar atmosfera conflictuala le da un sentiment acut de neplacere si nesiguranta. Delfinii iubesc aventura si viata, au un anume mod de a fi – juvenil si energic. Uneori ii obosesc pe ceilalti cu energia lor excesiva. De asemenea le lipseste capacitatea de a se concentra.

 

• Daca te-ai nasut iarna si elementul tau dominant este aerul, atunci esti BUFNITA

Bufnita este fermecatoare si generoasa. Ea isi face cu usurinta prieteni noi. Persoanele dominate de acest semn zodiacal sunt de asemenea, oneste. Aceste persoane au pareri ferme si o fire impulsiva, ceea ce ii face ca uneori sa nu se gandeasca prea mult la consecinte. Ei au tendinta de a trai in prezent si iubesc viata. Le place confortul si sunt firi practice. Nu prea sufera sa vada ca cei din jurul lor sunt lenesi.

 

• Daca te-ai nascut iarna sub elementul dominant pamant, atunci esti HIPOGRIF (animal mitologic cu aripi si cap de soim si corp de cal)

Semnul zodiacal HipogrifCei nascuti sub acest semn zodiacal mitologic sunt firi atletice, cu un talent innascut pentru sporturi. Sunt foarte muncitori si dedicati muncii lor. Le place sa stie ca totul este pus mereu la locul lui.
Sunt idealisti si foarte romantici, se indragostesc usor si pasional. Isi fac foarte usor prieteni si sunt foarte apreciati de catre cei din jur. De prea multe ori, hipogriful reactioneaza emotional si se gandeste mai apoi la consecintele gesturilor sale.

 

• Daca te-ai nascut iarna si elementul tau dominant este focul, atunci esti PASARE PHOENIX.

Cei nascuti sub acest semn zodiacal in Horoscopul Magic al Pamantului sunt rezistenti, de neoprit. Provocarile ii fac pe acesti oameni mai puternici. Au o nevoie constanta de schimbare, de aceea sunt de cele mai multe ori instabili, imprevizibili. Sunt activi si aventurosi si au tendinta de a fi putin egoisti si ignoranti in ceea ce ii priveste pe ceilalti. Ei sunt puternici si plini de resurse interioare si au aceleasi asteptari din partea celorlalti.

Lasati un raspuns