Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Mai multe capodopere, “restaurate” pe internet după modelul operei de artă distruse de o bătrână care încerca să o “repare”

Iniţiativa unei bătrâne de 80 de ani, din Spania, care a distrus o capodoperă, încercând să o recondiţioneze, a inspirat internauţii din toată lumea să vină cu adaptări, care de care mai haioase, la “opera de artă” ieşită din mâinile femeii, scrie Daily Mail.

Opera originală. Sursa: Twitter

Pictura lui Elias Garcia Martinez, numită Ecce Homo, a fost ţinută la loc de cinste, în Biserica Milei din Zaragoza, Spania, pentru mai mult de 120 de ani. În ultimele 18 luni însă, fresca s-a deteriorat foarte tare din cauza umezelii din biserică, drept urmare, Cecilia Jimenez, o localnică, a luat pensula şi vopseaua şi s-a pus pe lucru, fără permisiunea cuiva. Doar că rezultatul efortului ei a lăsat cu gura căscată experţii şi localnicii, care au avut surpriza să observe cum noul chip al lui Isus Hristos nu mai aduce deloc a pesonaj biblic.

Opera originală, cea degradată şi cea “restaurată”. Sursa: Twitter

Autorităţile responsabile de păstrarea operelor de artă au format o echipă specializată care să evalueze noua frescă şi să vadă dacă poate fi salvată.

Fără să se ştie încă de unde i-a venit inspiraţia, Cecilia Jimenez spune că a efectuat “lucrările” cu acordul preotului bisericii.

 

Hilara întâmplare din Zaragoza a făcut înconjorul lumii, dar a stârnit şi un val de amuzament pe internet, utilizatorii grăbindu-se să “restaureze online” şi alte opere de artă, în spiritul celei din Biserica Milei. Mai mult decât atât, pe Twitter a apărut un cont dedicat acestei “noi variante” a capodoperei lui Elias Garcia Martinez, cont care totodată “promovează” ironic conceptul DIY- “Do it yourself” (construieşte, modifică sau repară ceva, fără ajutorul experţilor).

Iată mai jos o GALERIE FOTO cu cele mai “reuşite restaurări” de pe internet:

În opinia internauţilor, Mona Lisa pare mult mai enigmatică cu noua înfăţişare. Sursa: Twitter

“Ţipătul” pictorului pictorului norvegian Edvard Munch, în viziunea internauţilor. Sursa: Twitter

“Pictura “Cina cea de taină” a fost restaurată”, scrie un utilizator Twitter. Sursa: Twitter

Ce este în neregulă cu această versiune a opere lui Leonardo Da Vinci, Madona Litta? Sursa: Twitter


Opera artistului pop art Andy Warhol, în variantă “restaurată”. Sursa: Twitter

Lasati un raspuns