Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Rugăciunea unui rabin din Israel: “Distruge, Doamne, Iranul, rade-l de pe faţa pământului”

Rabinul Ovadia Yosef, liderul spiritual al ultraortodocşilor israelieni Shas, l-a rugat pe Dumnezeu, în predica lui săptămânală de sâmbătă seara, să “radă Iranul de pe faţa pământului” şi să distrugă şi gruparea Hezbollah, informează Jerusalem Post.

Aceasta este a doua oară consecutiv când Yosef vorbeşte despre programul nuclear iranian în predica lui.  Rugăciunile au loc după ce liderul Shas a fost “informat” despre “problema iraniană” de către consilierul naţional pentru securitate Yaakov Amidror, în contextul intensificării eforturilor premierului Benjamin Netanyahu de a obţine sprijin pentru un atac împotriva Iranului, explică jurnaliştii israelieni.

“Când spunem că duşmanii şi cei care ne urăsc trebuie să dispară, ne gândim la regimul iranian, la acei oameni malefici care ameninţă Israelul. Doamne, distruge-i, omoară-i!”, a strigat rabinul, la care mulţimea a răspuns printr-un “amin”.

“Distruge, Doamne, Iranul, şterge-l de pe faţa pământului!”, a adăugat liderul spiritual.

Până acum, Eli Yishai, liderul politic al Shas, care ocupă şi funcţia de ministru de Interne, s-a opus unui atac unilateral – deci fără Statele Unite – al Israelului împotriva Iranului, o poziţie care se crede că a fost impusă de rabinul Yosef, cel care ia toate deciziile importante ale partidului.

Scenariul unei manevre militare a Israelului împotriva programului nuclear iranian este tot mai des vehiculat în presa din statul evreu, unele surse susţinând că atacul ar putea avea loc înaintea alegerilor prezidenţiale americane din 6 noiembrie.

Lasati un raspuns