Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Decalogul Fiintei Umane: 10 reguli de viata esentiale pentru tine!

 

lectie de viata

Viata noastra reprezinta suma intamplarilor si a trairilor care ne formeaza ca fiinte umane. Vom avea o viata frumoasa atat timp cat vom trai frumos.

1. In viata, evolutia pretinde durere.

Fii rabdator si puternic. Durerea pe care o simti acum iti va folosi in viitor. Asadar, construieste-ti baza personalitatii tale cu caramizile pe care viata ti le arunca atunci cand te astepti mai putin. Doar asa vei deveni o fiinta umana exceptionala, demna de respectul si iubirea celorlalti. Doar asa iti vei crea noi oportunitati in viata. Doar asa vei evolua.

Image © Sxc.hu

2. Cat timp traiesti, inveti.

In fiecare etapa din viata inveti lucruri noi fie din proprie initiative, fie prin experientele la care viata te supune. Atat timp cat vei trai vei avea de invatat. Atat timp cat iti vei asculta intuitia si iti vei imbogati constant cunostintele nu vei imbatrani, ci vei deveni o noua persoana in fiecare zi, una din ce in ce mai inteleapta.

 

3. Fiecare experienta de viata este o lectie de viata pozitiva.

Nu uita sa intelegi lectia de viata pe care o primesti atunci cand lucrurile nu merg asa cum te-ai asteptat. Daca relatia in care esti implicat nu merge, daca la locul de munca ai incheiat o afacere proasta, daca ai facut o greseala in viata, toate aceste lucruri negative sunt de fapt cai spre a descoperi noi oportunitati. Lectiile de viata pe care le inveti din greseli sunt primul pas spre schimbarea pozitiva.

 

lectie de viata4. Adevarata frumusete a ta este in interior.

Pe masura ce cunosti pe cineva din ce in ce mai bine, majoritatea trasaturilor sale fizice nu mai au nicio importanta pentru tine. Oamenii din viata ta inseamna personalitate, inseamna energie. Importanta este esenta unei persoane, nu carcasa. Tocmai de aceea nici nu te indragostesti de frumusetea fizica. Iubesti trasaturile fizice pe termen scurt si inima, sufletul, pe termen lung. Astfel, atunci cand intre tine si o persoana speciala se leaga o legatura profunda, imperfectiunile fizice devin irelevante.

5. In viata, doar tu stii de ce esti capabil cu adevarat.

lectie de viataDaca cineva nu se poate uita in inima ta si sa vada cata pasiune daruiesti in viata ori in sufletul tau pentru a descoperi cat de mare iti este vointa, atunci acel cineva nu are niciun drept sa-ti spuna ce poti face sau ce nu poti face. Desi altii pot observa care ne sunt oportunitatile sau evenimentele din viata ce ne impiedica sa realizam ceva, doar noi insine ne cunoastem in profunzime si stim de ce suntem capabili cu adevarat.

Image © Sxc.hu

 

6. Negativismul otraveste sufletul.

Nu te lasa influentat de evenimentele negative din viata ta! Evita sa te superi si concentreaza-te asupra lucrurilor care conteaza cu adevarat. Viata este scurta si tocmai de aceea timpul este foarte pretios. Scutura-te de ceea ce te da inapoi, elibereaza-te de negativism si vei observa cum imaginea de ansamblu a vietii tale va capata sens.

 

7. In viata, iubirea se transforma in fericire.

Fericirea pe care o resimti in viata ta este direct proportionala cu dragostea pe care o daruiesti. De ce? Pentru ca atunci cand iubesti sincer iti dai silinta sa devii o persoana mai buna. In tinerete, dragostea te va invata multe lucruri despre viata, iar la maturitate se va transforma in fundatia traiului tau de zi cu zi.

 

lectie de viata8. In viata castigi respect doar respectand.

Respectul celorlalti nu il castigi prin impunere sau manipulare. Respectul il castigi ascultandu-i pe cei din jur, incercand sa le intelegi sentimentele si tratandu-i, la randul tau, cu respect. Controleaza-ti emotiile si trateaza cu respect pe toata lumea, inclusiv pe cei care sunt nepoliticosi cu tine. Demonstreaza-ti ca esti bun si puternic.

 

9. Sanatatea ta inseamna viata ta.

Corpul tau este cea mai importanta si interesanta unealta pe care o detii. Fara el, nu ai fi in viata. Asadar, ingrijeste-te asa cum trebuie. Fa sport pentru a te mentine in forma. Hraneste-te bine. Sanatatea este lectie de viataesentiala pentru a avea energia necesara pentru o viata frumoasa, plina de evenimente placute si impliniri pe toate planurile!

 

10. Propriile alegeri iti modeleaza viata.

In fiecare zi din viata ta ai o alegere de facut. Alege sa apreciezi ceea ce ai deja. Alege sa zambesti. Alege sa iti faci timp pentru tine si cei dragi. Alege sa fii pozitiv. Alege sa fii entuziast. Alege sa fii persistent in a-ti urma visul. In alegerile tale sta totul – ele sunt unealta spre o viata frumoasa si fericita!

Lasati un raspuns