Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

SUA: Parintele Benedict Groeschel afirma ca tinerii sunt cei care ii seduc pe preoti in unele cazuri de abuzuri sexuale, dupa care isi cere scuze

Un preot american din New York afirma ca anumiti copii seduc clericii si ajung astfel sa aiba relatii sexuale cu acestia, potrivit unui articol publicat luni de National Catholic Register, care a fost insa sters ulterior. Benedict Groeschel a vorbit despre Jerry Sandusky, un antrenor de fotbal american care a fost condamnat recent pentru pedofilie, in termeni de “saracul om”, comenteaza Le Monde.

Cand se gandesc la un pedofil, “oamenii, adeseori, au in cap scenariul unei persoane care isi planifica gestul, al unul psihopat”, spune parintele franciscan, in varsta de 79 de ani. “Dar nu e asa. Imaginati-va un om in plina depresie nervoasa si un tanar vine la el. In multe din aceste cazuri, tanarul (14, 16 sau 18 ani) este seducatorul”. Acesta ar cauta, in opinia sa, o “relatie romantica” si nu “raporturi sexuale”.

Benedict Groeschel adauga ca preotii pedofili nu ar trebui sa fie inchisi daca este vorba de prima fapta, deoarece “intentia lor nu era sa comita o crima”.

“Spiritul meu nu mai e atat de limpede”

In urma polemicii suscitate de acest interviu, articolul a fost inlocuit cu un comunicat pe site-ul National Catholic Register. “Pedofilia nu este niciodata scuzabila, scrie Jeanette R. De Melo, redactor sef. Publicarea anumitor pasaje din interviu a fost o eroare editoriala pentru care va rugam sa ne scuzati”.

Si calugarul Benedict Groeschel si-a cerut scuze pentru afirmatiile sale. “Intentia mea nu era sa pun in discutie victima, a scris el. Un preot care abuzeaza un minor greseste intotdeauna si este intodeauna vinovat. Spiritul meu si maniera de a ma exprima nu mai sunt atat de limpezi pe cat erau. Mi-am petrecut viata ajutandu-i pe altii pe cat am putut. Regret sincer tot raul pe care l-au putut cauza afirmatiile mele”.

Lasati un raspuns