Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Papa: nu există compromisuri cu privire la Adevăr

Foto: MediafaxNu poate exista compromis cu privire la Adevăr, a declarat Papa Benedict al XVI-lea în cadrul audienţei generale de miercuri, care a fost dedicată comemorării liturgice a martiriului lui Ioan Botezătorul.
Ioan „nu a tăcut cu privire la adevăr, şi astfel a murit pentru Christos care este Adevărul. Tocmai din iubire faţă de adevăr nu a făcut compromisuri şi nu i-a fost teamă să adreseze cuvinte puternice celui care pierduse calea lui Dumnezeu,” a mai adăugat Suveranul Pontif.
Papa a subliniat ideea că „Adevărul este Adevăr, nu există compromisuri. Viaţa creştină cere, să spunem aşa, ‘martiriul’ fidelităţii zilnice faţă de Evanghelie, adică să avem curajul de a lăsa ca Christos să crească în noi şi să fie cel care orientează gândirea şi acţiunile noastre.”
Discursul său a fost marcat şi de apelul la o viaţă de rugăciune constantă: „Rugăciunea nu este timp pierdut, nu este un furt de timp de la activităţi, chiar şi de la cele apostolice, ci este exact contrariul: numai dacă suntem capabili să avem o viaţă de rugăciune fidelă, constantă, încrezătoare, însuşi Dumnezeu ne va da capacitate şi forţă pentru ca să trăim în mod fericit şi senin, să depăşim dificultăţile şi să îl mărturisim cu mult curaj.”

Lasati un raspuns