Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Un rezervor de apă, vechi de 3.000 de ani, descoperit pe Muntele Templului din Ierusalim

Arheologii au descoperit un rezervor de apă antic în Ierusalim, despre care cred că ar fi fost folosit de pelerini în drumul lor spre Muntele Templului.

Autoritatea Antichităţilor din Israel spune că rezervorul avea o capacitate de 250 de metri cubi de apă. El datează, cel mai probabil, din perioada Primului Templu, adică de acum 3.000 de ani.

Potrivit Bibliei evreieşti, Primul Templu a fost construit de Regele Solomon în secolul X î.Hr. şi distrus după 400 de ani.

Arheologii israelieni cred că rezervorul era folosit de oamenii din vechiul oraş, dar locul în care se află oferă câteva informaţii despre viaţa religioasă din Ierusalim.

“Probabil, marele rezervor de apă, situat lângă Muntele Templului, era folosit pentru activităţile zilnice de pe Munte, dar şi de pelerinii care urcau pe el şi cereau apă de băut şi pentru spălat“, spune Tvika Tsuk, arheolog şef la Autoritatea Naturii şi Parcurilor din Israel.

“În plus, putem vedea amprentele mâinilor pe mortar, lăsate atunci când finisau pereţii, la fel ca la rezervoarele din el Beersheba, Tel Arad şi Tel Beit Shemesh.

Directorul excavaţiilor Eli Shukron spune că rezervorul oferă noi informaţii despre sistemul public de apă din Ierusalim din acele vremuri. Izvorul Gihon era principala sursă de apă a oraşului.

Rezervorul a fost descoperit în timpul excavaţiilor pentru un canal din perioada celui de-al Doilea Templu.

Muntele Templului din Ierusalim

Lasati un raspuns