Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Francezii închid ambasadele de teama conflictelor religioase

Autoritățile franceze își întăresc securitatea instituțiilor de peste hotare după ce o revistă satirică a publicat desene obscene înfățisându-l pe profetul Mahomed, întemeietorul religiei islamice. Ambasade, consulate, centre culturale și școli internaționale franceze din 20 de țări vor fi închise vineri, ca o măsură de precauție, informează bbc.co.uk. Mai mulți membri ai guvernului francez și-au exprimat recent îngrijorarea referitoare la caricaturile publicate de revista Charlie Hebdo, dar în același timp au apărat libertatea presei. Mai multe brigade mobile ale poliției au fost detașate în apropierea sediului revistei din Paris. Reprezentați ai săptămânalului satiric au confirmat că site-ul publicației a fost spart și că nu mai este accesibil din această dimineață. În ediția print a revistei au apărut mai multe caricaturi care parodiază atât zarva creată în jurul filmului amator care ridiculizează religia islamică, cât și publicarea în Franța a pozelor topless cu ducesa de Cambridge.

Într-o declarație postată pe site-ul Ministerului de Externe francez, primul ministru Jean-Marc Ayrault subliniază că „liberatea de exprimare este unul dintre principiile fundamentale după care se ghidează Franța”, la fel cum este și respectul pentru convingerile religioase.

Un principiu de bază al Islamului, interzice portretizarea, fondatorului religiei, profetul Mahomed. În jur de 30 de oameni au murit în timpul protestelor violente declanșate săptămâna trecută în urma apariției „Inocenței Musulmanilor”.

Lasati un raspuns