Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Lucian Mindruta ataca Biserica Ortodoxa Romana pe Internet

Fostul jurnalist Lucian Mindruta a postat pe Facebook un mesaj in care ironizeaza preotii si Biserica Ortodoxa Romana.

Lucian Mindruta a sustinut in postarea sa ca in Romania sunt 56.000 de preoti si 48.000 de medici si a facut o comparatie intre cele doua categorii:

“- preotii n-au salvat niciodata pe nimeni, insa toata lumea se roaga la ei si le acorda incredere. Medicii, in schimb, salveaza in fiecare zi mii de oameni, insa toata lumea ii injura.

– in fiecare an, medicii buni pleaca in strainatate, de tot. Popii nu pleaca decat maxim intr-o noua biserica, construita peste drum.
– In ultimele doua decenii nu s-a facut nici un nou spital mare. In schimb s-au inchis multe mai mici. Numarul de biserici aproape s-a dublat.

– nu avem nici un mare centru de cercetare finantat la nivel european. In schimb finantam o catedrala a neamului, la nivelul european din Evul Mediu.

– marii nostri intelectuali sunt bigoti. Unii practica chiar delirul mistic in cartile lor. Nici unul nu apara stiinta.

In concluzie: rugati-va sa nu va imbolnaviti. Sau, daca totusi o faceti, rugati-va sa muriti repede. Pentru deces cu zece popi, Romania e insa perfect pregatita.

Sia-acum, ne pregatim sa ii scutim de taxe. Fireste, pe preoti, nu pe medici.

Asa sa ne ajute Crucea Rosie!”

Lucian Mindruta nu este primul care observa starea de lucruri ciudata din Romania. Anul trecut, Deutsche Welle a publicat un articol incisiv unde remarca faptul ca in Romania se termina o biserica la doua zile, dar se inchid trei scoli pe zi.

Lasati un raspuns