Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

CLARIFICĂRI: Cathedral Plaza nu scapă de desfiinţare

COMUNICAT DE PRESĂ (Nr. 638/15.09.2012) Printr-o sentinţă de primă instanță (supusă apelului și recursului) Judecătoria Sectorului 1 a respins cererea Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti nr. 42201/299/2010 prin care se solicita obligarea personală a proprietarului Cathedral Plaza să-și demonteze construcția, pe cheltuiala sa.

Această soluție, care este deja supusă căii de atac a apelului, nu schimbă cu nimic situația de ilegalitate a clădirii, nu validează autorizația de construire sau clădirea și nici nu împiedică desființarea construcției prin celelalte mijloace juridice pe care le avem la dispoziție.

Conform legii, există mai multe posibilităţi prin care se poate ajunge la desfiinţarea unei construcţii ilegale. Hotărârea dată în această primă fază de judecată nu influenţează cu nimic decizia definitivă nr. 2520/2012 a Tribunalului Dâmboviţa şi nici celelalte dosare având ca obiect demolarea construcţiei, astfel încât nu produce nici un fel de efecte.

„Indiferent de pronunţarea acestei sentinţe, clădirea Cathedral Plaza rămâne ilegală, cu grave vicii de construire care afectează rezistenţa acesteia şi siguranţa construcţiilor din jur, şi avem convingerea că decizia irevocabilă a CA Suceava şi hotărârea CEDO din 10.04.2012 vor fi puse în aplicare de către Statul Român”, a declarat Mons. Cornel Damian, Episcop Auxiliar de Bucureşti.

Notă: Anexăm istoricul procesului de anulare a autorizaţiei de construire a Cathedral Plaza, precum şi hotărârea CEDO din 10.04.2012, care legitimează ARCB să ceară demolarea sus-numitei clădiri.

Biroul de presă

Lasati un raspuns