Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Studiu ingrijorator: cum vor arata oamenii peste 1.000 de ani

Mai multi specialisti in medicina au estimat cum va arata peste 1.000 de ani specia umana. Rezultatele sunt interesante, insa infatisarea oamenilor va avea foarte mult de suferit. Peste aproximativ 1.000 de ani, specia umana va suferi schimbari radicale, din cauza modificarilor din alimentatie si acelor din clima planetei.

In primul rand, oamenii vor fi mult mai inalti, vor avea in jur de 2,10 metri inaltime, datorita unei nutritii mai bune si a dezvoltarii medicinei, care va asigura un sistem sanitar mai performant.

Pentru a combate obezitatea, care in prezent face ravagii in lume, intestinele noastre se vor scurta, ca organismul sa absoarda mai putine grasimi si dulciuri.

Din pacate, fertilitatea masculina va avea de suferit si testiculele se vor micsora.

Se vor mari in schimb mainile si degetele, pentru ca vom avea nevoie de o coordonare mai buna ca sa folosim dispozitive de tipul iPhones.

Cum calculatoarele vor prelua mare parte din grija memorarii si gandirii, creierul va fi mai mic. “Filmele SF arata oamenii viitorului cu creiere uriase, dar un creier mare nu inseamna neaparat ca este mai bun”, explica Chris Stringer, de la Muzeul de Istorie Naturala.

Ochii vor fi mai mari si gura mai mica, pentru ca mare parte din comunicare se va face prin expresii faciale si miscari ale ochilor, crede Cary Cooper de la Universitatea Lancaster.

In viitor vom plati mai putin la dentist, pentru ca vom avea mai putini dinti. Acestia nu mai sunt la fel de necesari, pentru ca hrana viitorului va fi prelucrata, mai moale sau lichida, dar ar putea chiar sa fie complet inlocuita cu pastilele, spune dentisul Philip Stemmer.

O serioasa problema vor fi barbiile duble, pentru ca stilul de viata modern ne va face sa consumam prea putina energie fata de cat mancam.

Toti oamenii vor avea acelasi tip de nas, pentru ca forma acestuia nu va mai fi influentata de clima, datorita sistemelor moderne de climatizare, care asigura conditii similare.

specia umana peste 1.000 de ani

Vestea buna este ca vom fi mai putin parosi, datorita hainelor calduroase pe care le purtam.

Din pacate, vom avea mai multe riduri, pentru ca petrecem mul timp uitandu-ne la dispozitive electronice.

Vom avea pungi sub ochi si gusa, din cauza soarelui care va face pielea sa se lase. De asemenea, nuanta pielii va deveni mai inchisa, o data cu amestecarea raselor.

Lasati un raspuns