Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

DEZVĂLUIRILE ÎNFIORĂTOARE ale fostei soții a liderului maghiar Laszlo Tökes

Laszlo TokesViața privată a europarlamentarului Laszlo Tökes pare să ascundă amănunte de-a dreptul cutremurătoare, ce contrastează puternic cu imaginea plină de moralitate pe care pastorul reformat și-a construit-o de-a lungul vremii. Iar cea care aduce în atenția publicului latura întunecată a liderului maghiar este tocmai fosta sa soție, Joo Edith.

Dezvăluirile șocante despre viața alături de pastorul Tökes au fost publicate într-un volum numit “Nu ne duce pe noi în ispită”, sub semnătura jurnalistului Andressew Ivan.  Cartea nu a fost încă publicată și în România, însă o serie de fragmente au fost preluate de către site-ul ziaristionline.ro.

Vă redăm câteva dintre mărturiile cutremurătoare ale fostei soții a lui Laszlo Tökes:

“Trecând în revistă ultimii 20 de ani, pentru mine este foarte clar că această căsătorie a noastră a început să se destrame după 1989, deoarece succesul pe plan mondial te-a ameţit şi ţi-ai pierdut simţul realităţii (…) În ultimii ani, isteria, toanele şi mai cu seamă stilul dictatorial au pus stăpânire pe tine, luând o dimensiune patologică. Cine ar fi crezut că şi tu eşti un posibil dictator, care îi terorizează pe cei mai mult sau mai puţin apropiaţi de tine, pentru a-i ţine sub control? (…) Setea de putere n-are nici o legătură cu misiunea ta, cu modul tău de gândire sufletească şi spirituală, precum şi cu comportamentul tău. Eşti la fel ca un politician al FIDESZ, căci ai aspirat mereu la o carieră politică. Problema ta principală e că eu mă uit la tine cu ochi critici, am o imagine din interior şi exterior şi sunt cunoscătoare de oameni, ceea ce ţie îţi lipseşte cu desăvârşire. (…)”

EŞTI IMORAL! Căsătoria cu tine a reprezentat pentru mine un pericol veşnic de a mă infecta cu vreo boală venerică. Cu alte cuvinte, paralel cu viaţa de familie ai avut o viaţă particulară, iar toate responsabilităţile mi le-ai transferat mie, din punct de vedere psihic. Astfel se explică faptul că tu n-ai fost niciodată vinovat sau responsabil pentru ceva. (…) Din orice situaţie ieşi impecabil, te dezvinovăţeşti… întotdeauna ai băga pe toată lumea sau pe oricine în rahat, numai ca tu să scapi. Este deplorabil şi regretabil că nu are nimeni curaj să-ţi spună nimic, deoarece tu eşti marele boss al tuturor, ceea ce înseamnă că mediul tău restrâns nu scoate nici o vorbă. (…)”.

Ştiu că m-ai distruge cu plăcere. Adu-ţi aminte, cu o lună în urmă mi-ai spus că o să bagi cuţitul în mine, chiar dacă vei ajunge la închisoare. (…) Ai desconsiderat tot: sacrificiul meu în 1989, cele trei naşteri, munca mea de femeie casnică timp de 16 ani pentru creşterea copiilor, loialitatea mea de soţie, cumpătarea şi atitudinea mea faţă de familie, modul meu de a gândi. În schimb, m-ai expulzat din drepturile mele, m-ai desconsiderat, m-ai umilit, m-ai lăsat singură”.

Tökes, acuzat de “nenumărate aventuri”

În martie 2010, Edith Tökes a decis să pună capăt vieții alături de pastorul reformat, solicitând divorțul de acesta la Judecătoria Oradea. În cererea depusă, ea susține că vina îi aparține exclusiv soțului ei, pe care îl acuza de infidelitate.

Astfel, ea îl acuza pe Tökes, printre altele, de “nenumărate aventuri pe care le-a avut, unele de care ştiau şi colegii lui, din moment ce nu s-a sfiit să fie discret”. De asemenea, Edith a mai susținut că, în cei 25 de ani de căsătorie, a fost “terorizată şi traumatizată psihic” de soţul său, care avea obiceiuri “absurde”, între care şi acela de a comunica în scris cu familia.

Cei doi au împreună doi băieți și o fată.

SURSA: DEZVĂLUIRILE ÎNFIORĂTOARE ale fostei neveste a liderului maghiar Laszlo Tökes – Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/DEZVALUIRILE-IFIORTOARE-ale-fostei-sotii-a-liderului-maghiar-Laszlo-Tokes-1009523.html#ixzz2BbpbdkmW

Lasati un raspuns